Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü süt ve süt ürünlerinin beslenmedeki önemi hakkında toplumu bilinçlendirmek ve tüketimin artmasını teşvik etmek amacıyla ortaklaşa düzenlediği etkinlik ile 21 Mayıs Dünya Süt Günü'nü kutladı.
Antbirlik İlkokulu’nda gerçekleştirilen kutlama programında, öğrencilere her gün düzenli süt içip içmediklerini soran İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı, sütün beden ve zihin gelişiminde okul başarısındaki önemine değindi.
Dünya Süt Gününün Birleşmiş Milletler Uluslararası Sütçülük Federasyonu tarafından alınan kararla 1956 yılından beri üye ülkelerce kutlandığını kaydeden Dallı; Türkiye’de de 21-28 Mayıs tarihlerini kapsayan haftanın Süt Haftası, 21 Mayıs’ın ise Süt Günü olarak 1991 yılından beri çeşitli etkinliklerle kutlandığını söyledi.
Dünya Süt Günü yazılı tişört ve şapka hediye edilerek, sınıflarda süt ve süt ürünleri dağıtımı yapıldığı etkinlikte, süt ve süt ürünleri konulu resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verildi.
Halk oyunları ekibinin oyunları ile Antbirlik İlkokulu öğrencilerinin dans gösterisinin yer aldığı etkinlikte, yumurta taşıma, halat çekme ve yoğurt yeme yarışmaları ile öğrencilere unutulmaz bir gün yaşatıldı.
Samsun'un Salıpazarı ilçesinde coğrafi işaret tescilli kestane...
Devamını Oku ->
Çorum'da Tarım ve Orman Bakanlığınca planlı üretim kapsamına...
Devamını Oku ->
Türkiye’nin dört bir yanından gelip Ordu’nun bereketli...
Devamını Oku ->
Adana’da yaz sıcakları 35 dereceyi aştı; insandan hayvana herkes...
Devamını Oku ->
Muğla’nın Fethiye ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel...
Devamını Oku ->
Muş'ta 2026 üretim sezonunun ilk hububat hasadı, İl Tarım ve...
Devamını Oku ->
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde süt sağan kadın üreticilerin daha...
Devamını Oku ->