Büyük ve küçükbaş hayvancılığın merkezi olan Ağrı'da, kar yağışı ve soğuk havaya rağmen çiftçiler; hayvancılık yapmaya, üretmeye devam ediyor.
Büyük ve küçükbaş hayvancılığın merkezi olan Ağrı'da, kar yağışı ve soğuk havaya rağmen çiftçiler; hayvancılık yapmaya, üretmeye devam ediyor.
Hava sıcaklığının sıfırın altında 15 dereceye kadar düştüğü Taşlıçay ilçesinde, zor geçen kış şartlarına rağmen birçok çiftçi günde üç kez hayvanlarını dışarı çıkarıp yemliyor. Çiftçiler, koyunlarını her gün dışarı çıkarıp ot, saman ve yem verdikten sonra köy çeşmesinde su içirip ahıra götürüyor.
İlçeye bağlı Kumlubucak köyünde yaşayan Yücel Altan, günlerinin neredeyse tamamını hayvanlara bakarak geçirdiklerini belirterek, "Saat 07.00'de hayvanlarımızı ahırdan çıkarıp, bir süre yürüttükten sonra boş bir alana götürerek, önceden hazırladığımız ot ve samanları veriyoruz. Hayvanlarımız yeterince doyduktan sonra sürüyü köy çeşmesine götürüp su içiriyoruz. Tabi hayvanların bakımı sadece bununla bitmiyor. Adeta bir çocuk gibi onlarla ilgileniyoruz" diye konuştu.
Bölgede kışın ağır şartlar altında geçtiğini vurgulayan Altan, "Bu şartlarda hayvanlara ne kadar iyi bakarsak bahar aylarında o kadar verim alıyoruz. Yem, tuz ve su vermenin yanında birçok zahmetli iş ile hayvan besliyoruz" dedi.
Karadeniz'in tarımsal üretimini tehdit eden kahverengi kokarcaya...
Devamını Oku ->
Antalya'nın Kumluca ilçesinde sezonun ilk zeytinleri toplanıyor.
Devamını Oku ->
Tekirdağ'ın Saray ilçesinde süt üretimi yapan Sevcan Bayraktar,...
Devamını Oku ->
Çorum’da tarımsal üretimin geliştirilmesi, ürün çeşitliliğinin...
Devamını Oku ->
Batman'ın Sason ilçesinde doğa yürüyüşünde keşfedilen ters lale...
Devamını Oku ->
Kırıkkale'de üreticilere 37,5 milyon lira değerinde ekipman ve...
Devamını Oku ->
Fındık hasadında kullanılan file sistemi, işçilik maliyetlerini...
Devamını Oku ->
Şırnaklı bal üreticisi Enver Külter, "Şırnak Yayla Balı"...
Devamını Oku ->