Arıcılık sektörüne kadın eli değdi. Aydınlı üretici Gülsüm Aydın, arı kolonilerine genç kraliçe arı üreterek iki yılda 550 kovan sahibi oldu.
Hem çocuk büyüten hem de kariyer yapan pek çok kadın gibi, Aydın'lı Gülsüm Aydın da, ana arı olarak bilinen kraliçe arı üretiminin kraliçesi oldu. Sektöre iki yıl önce arıcı olan eniştesinin ısrarı üzerine önce merak ve hobi olarak başladığını belirten Gülsüm Aydın, şimdi arı kolonilerine genç kraliçe arılar üreterek hem kendisi ekmek kazanıyor, hem de Türk ekonomisine katkı sağlıyor.
Türk kadının tarihten bu yana önemli başarılara imza attığını ve kadın istedikten sonra başaramayacağı bir iş olmadığını belirten Gülsüm Aydın, özellikle kraliçe arı üretiminde hassas yapıları nedeniyle kadınların daha başarılı olduğunu belirtti.
Mikroklima özelliğiyle öne çıkan Erzincan'da, kış aylarında da...
Devamını Oku ->
Tokat'ın Zile ilçesinde emekli olduktan sonra hobi amaçlı çilek...
Devamını Oku ->
Ormanlarla birlikte içindeki canlı türlerini de koruyup...
Devamını Oku ->
Konya’da "Kentsel ve Kırsal Alanlarda İstihdam Yoluyla Uyumun...
Devamını Oku ->
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü “Dünya Balıkçılık Günü”nü...
Devamını Oku ->
Doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Bolu’da yaşayan akbabalar...
Devamını Oku ->
Kırşehir’de ürün kaybının en aza düşürülmesi amacıyla kuraklığa...
Devamını Oku ->
Kafes balıkçılığında başarılı bir yükseliş yakalayan Adanalı...
Devamını Oku ->