Kuzey yarımküredeki ülkelerin aksine yaz dönemine giren Avustralya'da, başta Türkler ve diğer göçmen topluluklar olmak üzere vatandaşlar için doğal ortamda ağaçlardan meyve toplamak, haftasonu aktivitelerinin başında geliyor.
Melbourne şehri çevresindeki meyve bahçelerine, kiraz, şeftali, elma ve çilek toplamaya giden binlerce Avustralyalı, girdikleri bahçelere hem giriş ücreti, hem de topladıkları taze meyvelerin ücretini öderken, bahçe sahipleri de ücretsiz iş gücünden yararlanarak ürünlerini bedavaya toplatıyor.
Avustralya'da yaşayan Türkler, bu bahçeleri en çok ziyaret eden toplumların başında geliyor. Avustralyalı Türkler, taze ürünleri aileleri ile birlikte bahçelere gelerek dalından koparmanın keyfini yaşadıklarını söylüyor.
Avustralya'da yaşayan Ömer Yalçıner Türklerin daha çok çilek ve kirazı tercih ettiğini, çilek bahçelerinde yenilen ürünlere herhangi bir ücret ödemediklerini, sadece eve götürmek üzere topladıkları ürünlere ücret ödediklerini söyledi.
Kars'ta "Büyük Memeliler İzleme Projesi" ile yaban hayatına ait...
Devamını Oku ->
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun destekleriyle...
Devamını Oku ->
Uzayda yaşamın kurulacağı günlere hazırlanan Türk bilim insanları...
Devamını Oku ->
Kar kalınlığının yer yer 1,5 metreyi bulduğu 2 bin 400 rakımlı...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı "Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile...
Devamını Oku ->
Doğal Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yaban hayatını...
Devamını Oku ->
Ege’nin incisi Karaburun’da kadınlar sakız ağaçları için seferber...
Devamını Oku ->
Karadeniz Bölgesi'nde son günlerde mevsim normallerinin üzerinde...
Devamını Oku ->