Kahramanmaraş’ın Şahinkaya mahallesinde üretilen ayvalar, kalitesiyle yoğun talep görüyor.
Haber: Erdem BAĞCI- Hilal DUMAN
Kamera: Zafer CANLI- Muhammed AKGÜN
Türkiye’nin en kaliteli ayvalarının yetiştirildiği bölgelerden olan Kahramanmaraş’ın Şahinkayası mahallesinde, sonbahar mevsimi ile birlikte bahçe sahipleri ayvalarını hasat etmeye başladı.
Onikişubat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Mühendisi Seval Örnek, iyi tarım uygulamalarının ayva yetiştiriciliğinde de yaygınlaştığını söyledi.
Mikro özelliğe sahip havzada yetişen ayvalar, ekolojik koşullara bağlı olarak kalite açısından oldukça yüksek özelliğe sahip. Ortalama ağırlığı 400–600 gr arasında oluşan ayvaların bölgede yetişen ağırlıklı çeşidi ise eşme. Bu bölgede üretilen ayvalar kalitesi nedeniyle ulusal düzeydeki tüccarların beğenisini kazanarak hasat sezonu süresince büyük talep görüyor.
Ayrıca Şahinkayası mahallesinde iyi tarım uygulamaları ile ayva yetiştiriciliği yapan çiftçi sayısı her geçen gün artıyor.
Ayva yetiştirmekten çok memnun olduklarını söyleyen çiftçiler, ayva üretiminin bu yıl 3 bin ton olacağını belirtiyor.
Fındık hasadında kullanılan file sistemi, işçilik maliyetlerini...
Devamını Oku ->
Şırnaklı bal üreticisi Enver Külter, "Şırnak Yayla Balı"...
Devamını Oku ->
Kars'ta kış mevsiminde büyükbaş hayvanların yem ihtiyacının...
Devamını Oku ->
Isparta’nın Aksu ilçesinde üç yıl önce kurulan ahududu...
Devamını Oku ->
Malatya'da yüksek rakımda yetiştirilen kurutmalık üzüm yüksek...
Devamını Oku ->
Ankara'da ata tohumuyla yetiştirilen mühürlü İpsala kavunu hasadı...
Devamını Oku ->
Isparta'nın Eğirdir ilçesinde yaşayan Cengiz Acar, elma ve...
Devamını Oku ->
Bartınlı fındık üreticileri bu sezonun hasadını Bartın Valisi...
Devamını Oku ->