Balık halinde sıkı denetim

27 September Monday, 2021
Denizlerin, balıkçılığın ve tüketicinin korunması için yapılan denetimler aralıksız sürüyor. Bursa’da ekipler balık halinde hijyen şartları ve balık boyu denetimi yaptı. Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül’ün de katıldığı denetimlerde 51 kasa istavrit balığına el konuldu, 1 balıkçıya cezai işlem uygulandı.
Balık halinde sıkı denetim Haber: Bursa İl Enformasyon -  Kamera:  Bilgin ÇALIŞKAN -  Fotoğraf: Şükrü KOCA

Balık tezgaha geldi, denetimler sıklaştı.

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü balık halinde denetimlerini sürdürüyor.
 
Balık boylarını titizlikle ölçen Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü denetim ekipleri hijyen koşullarını da kontrol etti.

Sağlıklı ve uygun hijyen şartlarında balık tüketimini sağlamak amacıyla yapılan denetimlere Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül’le birlikte; Güney Marmara Grup Komutanı Yarbay Umut Yavaş, Sahil Güvenlik 25. Bot Komutanlığı Asb. Kd. Bşçvş. İbrahim Emre Yazar, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Akın Belgen katıldı.

Denetimde avlanabilir asgari boy limitlerine uygun olmadığı tespit edilen 51 kasa istavrit balığına el konuldu, 1 balıkçıya mevzuatlar kapsamında cezai işlem uygulandı.
İl Müdürü Hamit Aygül, Tarım ve Orman Bakanlığının mevzuatına uygun avlanma yapılması ve halkın güvenilir gıdaya ulaşması için denetim ve incelemelerin düzenli olarak devam edeceğini vurguladı.
bursa balık balıkçılık denetim tarım ve orman