1 Eylül'den itibaren su ürünleri av yasağının kalkmasıyla Türkiye'nin balıkçılıkta önde gelen yerlerinde balık ağları törenlerle denizlere bırakıldı.
Av sezonunun törenle açıldığı illerin başında gelen Çanakkale’de balıkçılar, tekne, ekipman, yakıt, personel ve diğer eksikliklerini gidererek "vira bismillah" dedi.
Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde gerçekleştirilen törene, Çanakkale Valisi Hamza Erkal, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, Çanakkale Su Ürünleri Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Hasan Uysal ile balıkçılar katıldı.
Törende konuşan Çanakkale Valisi Hamza Erkal, güzel bir sezonu başlatmak için biraraya geldiklerini belirterek, yeni av döneminin hayırlı ve bereketli geçmesini temenni etti.
Konuşmaların ardından, Lapseki Belediyesi tarafından getirilen 2 ton sardalya mangalda pişirilerek, katılımcılara ikram edildi.
Balıkesir’in Erdek İlçesi’nde de balıkçılar ağlarını törenle denize bıraktı. Buradaki törende konuşan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, denizlerden çıkan tüm ürünlerin doğal ve organik olduğunu belirterek balık tüketiminin önemine vurgu yaptı.
Balıkesir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriya Erdurmuş da Balıkesir ilinin su ürünleri açısından ya birinci ya da ikinci olduğunu ifade etti.
Ordu’nun Fatsa İlçesi’nde düzenlenen av sezonu açılış töreninde konuşan Ordu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Ersin Soydan, balıkçılara bol ve bereketli bir av sezon geçirmeleri dileğinde bulundu.
Yalıköy Su Ürenleri Kooperatif Başkanı Eftal Mutlu da yeni sezondan umutlu olduklarını dile getirdi. Palamudun bu yıl bol olmasını beklediklerini ifade eden Mutlu, hamsinin ise az olabileceğini söyledi.
Konya’da "Kentsel ve Kırsal Alanlarda İstihdam Yoluyla Uyumun...
Devamını Oku ->
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü “Dünya Balıkçılık Günü”nü...
Devamını Oku ->
Doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Bolu’da yaşayan akbabalar...
Devamını Oku ->
Kırşehir’de ürün kaybının en aza düşürülmesi amacıyla kuraklığa...
Devamını Oku ->
Kafes balıkçılığında başarılı bir yükseliş yakalayan Adanalı...
Devamını Oku ->
İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, "Deniz Dibinden Olta...
Devamını Oku ->
Renkleri ve güzelliğiyle süs bitkileri sektörünün gözdesi...
Devamını Oku ->
Bursa' da et, tavuk ve süt ürünleri gibi yüksek riskli hayvansal...
Devamını Oku ->