Balıkçılar, denizlerde 1 Eylül'de sona erecek av yasağı öncesinde yıpranan ağlarını ve teknelerini onarmaya başladı.
Karadenizli balıkçılar, denizlerde 1 Eylül'de sona erecek av yasağı öncesinde, tekne ve ağlarda bakım, onarım çalışmasına başladı.
Karadeniz'e kıyısı bulunan Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesindeki balıkçılar, karaya çektikleri teknelerini ve ağlarını onararak yeni sezona hazırlanıyor.
Av yasakları nedeniyle 15 Nisan'da ara verdikleri "ekmeği denizden çıkarma" mücadelesine 1 Eylül'de tekrar başlayacak olan balıkçılar, yeni sezondan umutlu.
İğneada'da 26 yıldır balıkçılık yapan İlker Şık, 1 Eylül için hazırlıklara başladıklarını söyledi.
İyi bir sezon geçirmek istediklerini belirten Şık, "Yeni sezona yeni umutlarla hazırlanıyoruz. Heyecanla hazırlıklarımızı yapıyoruz ancak balıkçının durumu ortada. Borçlarımız var. Büyük tekneler, bizim gibi ufak işler yapan balıkçıları bitirdi" diye konuştu.
Balıkçılardan, Seyfettin Coşkun da yeni sezonun tüm balıkçılara bol kazanç getirmesini diledi.
Geçen yıl kötü bir sezon geçirdiklerini ifade eden Coşkun, 1 Eylül'de "vira bismillah" diyerek denize açılacaklarını vurguladı.
Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ve Deniz Yaşamını...
Devamını Oku ->
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde yapılan araştırmalar toprak...
Devamını Oku ->
Suyun tasarruflu ve optimum şekilde kullanılması için yatırımlar...
Devamını Oku ->
Gümüşhane'de 78 yaşındaki çiftçi Himmet Yıldırım eski tarım...
Devamını Oku ->
Kurban Bayramı’na 1 hafta kala, hayvan hareketliliği tüm hızıyla...
Devamını Oku ->
Samsun’daki besicilerin göç yolcuğu başladı. Bazı besicilerin...
Devamını Oku ->
Bölgesel ve küresel su sorunlarının tartışıldığı 5. İstanbul...
Devamını Oku ->
Farklı bölgelerde etkili olan sağanak ve fırtına nedeniyle tarım...
Devamını Oku ->