Tokat'ta, ''Başçiftlik Beyazı'' olarak adlandırılan patates cinsinin tescili için GOÜ Ziraat Fakültesince yürütülen çalışmalar, meyvesini vermek üzere.
Tokat'ta, ''Başçiftlik Beyazı'' olarak adlandırılan patates cinsinin tescili amacıyla Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Ziraat Fakültesince yürütülen çalışmalarda son aşamaya gelindi.
GOÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Başçiftlik ilçesi başta olmak üzere Tokat yöresinde yetiştirilen ve ''Başçiftlik Beyazı'' olarak adlandırılan patates türünün tesciliyle ilgili 2005 yılından bu yana çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
Prof. Dr. Güngör Yılmaz, 10 yıl süren çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, "Başçiftlik Beyazı''nın yumrularının iki yıldır Türkiye'nin değişik bölgelerinde ekiminin yapıldığını kaydetti.
Prof. Dr. Yılmaz. ıslah aşamasını tamamladıklarını ve 2014 yılında çeşidi tescil etmek için Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkezi'ne müracaat ettiklerini anlattı.
Mikroklima özelliğiyle öne çıkan Erzincan'da, kış aylarında da...
Devamını Oku ->
Tokat'ın Zile ilçesinde emekli olduktan sonra hobi amaçlı çilek...
Devamını Oku ->
Ormanlarla birlikte içindeki canlı türlerini de koruyup...
Devamını Oku ->
Konya’da "Kentsel ve Kırsal Alanlarda İstihdam Yoluyla Uyumun...
Devamını Oku ->
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü “Dünya Balıkçılık Günü”nü...
Devamını Oku ->
Doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Bolu’da yaşayan akbabalar...
Devamını Oku ->
Kırşehir’de ürün kaybının en aza düşürülmesi amacıyla kuraklığa...
Devamını Oku ->
Kafes balıkçılığında başarılı bir yükseliş yakalayan Adanalı...
Devamını Oku ->