''Batı Karadeniz Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı'', Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde açıldı. Çaycuma'da ilk kez kurulan fuarla bölge tarımının canlandırılması amaçlanıyor.
"Batı Karadeniz Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı", Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde açıldı. Zonguldak Valisi Ali Kaban, Kapalı Pazaryeri'nde fuarın açılışı dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, tarım ve hayvancılığın bölge için önem taşıdığını ve valilik olarak bölgedeki tarım sektörünü geliştirmek için çalıştıklarını söyledi.
Bölgenin önemli değerlerinden birinin "Devrek Bastonu" olduğunu ve bununla ilgili de "Bastoncular Çarşısı" kurmak için 40 dönümlük bir arazi belirlediklerini ifade eden Kaban, çarşıyı yaparken alanın doğal yapısının bozulmayacağının altını çizdi.
Bölgeye özellikle "yeşil endüstri" getirmek için çalışma yaptıklarını anlatan Kaban, yakın zamanda Başbakan Binali Yıldırım'ın da katılımıyla temeli atılacak Filyos Limanı Projesi'nin 3 yılda biteceğini kaydetti.
Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı da ilçelerinde açılan fuarla bölgede bir ilkin gerçekleştiğini ve bunun heyecanını yaşadıklarını dile getirerek, fuarı bölgede tarım sektörünün ayağa kalkması adına bir milat olarak gördüklerini söyledi.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri kurdeleyi keserek, fuar alanını gezdi. Fuar, 2 Ekim’e kadar ziyaretçilere açık olacak.
Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen "Tam Buğday Ekmeğini...
Devamını Oku ->
Veteriner hekimler büyükbaş hayvanları aşılamak için sahaya...
Devamını Oku ->
Ordu'da ramazan ayı dolayısıyla gıda üretimi ve satışı yapan...
Devamını Oku ->
Niğde Tarım Orman ve İnsan fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı....
Devamını Oku ->
Çankırı’da vatandaşların ramazan ayı boyunca güvenilir gıda...
Devamını Oku ->
Bayburt’ta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü hayvancılıkla uğraşan...
Devamını Oku ->
Anadolu’nun eşsiz güzelliklerinden biri daha tescillenerek koruma...
Devamını Oku ->
Bahar aylarının gelmesiyle Batmanlı çiftçilerin mesaisi...
Devamını Oku ->