Batman’da hasat şenlikle başladı

22 June Wednesday, 2022
Batman’da 370 bin dönüm alanda üretilen buğdayın hasadı şenlikle başladı. Şenliğe katılan Vali Ekrem Canalp verimin geçen yıla göre iyi olduğunu açıkladı. İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın da dönüme 800 kilograma kadar verim beklendiğini söyledi.
Batman’da hasat şenlikle başladı
Batman'da buğday hasadı düzenlenen şenlikle başladı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Ziraat Odası Başkanlığı tarafından Binatlı köyünde düzenlenen hasat şenliğinde konuşan Batman Valisi Ekrem Canalp, yeni tip koronavirüs salgını sürecinde tarımsal ürünlerin kıymetinin daha da anlaşıldığını belirtti.

Canalp, salgın sürecinde de çiftçilerin tarımsal üretimi sürdürdüğüne işaret ederek, "Bu sene yağmur çok güzel yağdı, kışı da kış gibi yaşadık. Bu yağmurlar bugün bereketini gösteriyor. Bu yıl gayet yüz güldüren ürün miktarına eriştik." dedi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın da ilde 370 bin dönüm alanda buğday, 80 bin dönüm alanda da arpa ekimi yapıldığını söyledi. Geçen yıla göre verimin çok iyi olduğunu aktaran Aydın, "Sulu tarımda 600-800 kilogram, kuru tarımda ise ortalama 300-400 kilogram rekolte bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Daha sonra Vali Canalp, biçerdöverin direksiyonuna geçip, buğday hasadı yaptı.
batman buğday hasat verim artış