Bayburt’ta küçükbaş hayvanlar aşılanıyor

02 June Friday, 2023
Bayburt’ta Kurban Bayramı öncesi İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri aşılama çalışmalarına hız verdi. Küçükbaş hayvanların aşı ve küpeleme işlemleri hayvan hastalık ve zararlarıyla mücadele çerçevesinde titizlikle yapılıyor. Veteriner hekimler, bu işlemlerin yanı sıra yeni doğan hayvanların tanımlanması, kayıt altına alınması için küpeleme işlemi de gerçekleştiriyor.
Bayburt’ta küçükbaş hayvanlar aşılanıyor
Kurban Bayramına az bir zaman kala, köy köy gezerek hayvanların sağlık taramasını ve şap aşılarını yapan Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı veteriner hekimler çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Küçükbaş hayvanların aşı ve küpeleme işlemleri hayvan hastalık ve zararlarıyla mücadele çerçevesinde titizlikle yapılıyor.  Veteriner hekimler, bu işlemlerin yanı sıra yeni doğan hayvanların tanımlanması, kayıt altına alınması için küpeleme işlemi de gerçekleştiriyor. Günlük ortalama bin 500 hayvana aşılama ve küpeleme yapan veteriner hekimler, Kurban Bayramı öncesinde aşısı yapılmamış hayvan kalmaması için büyük çaba sarf ediyorlar.

Kurbanlık hayvanların aşılamalarını büyük bir oranda tamamladıklarını söyleyen Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri şube müdürü Kürşad Yıldız, herhangi bir olumsuzluğa karşı tetikte olduklarını belirtti. Yıldız "Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hayvan hastalık ve zararlarıyla mücadele kapsamında köylerimizde aşılama ve küpeleme çalışmalarımız aralıksız olarak devam ediyor. Bugün Kitre köyündeyiz. Yenidoğan kuzu ve oğlaklarımıza aşılama ve küpeleme çalışması yapıyoruz. Kurban Bayramı yaklaştığından dolayı, kurbanlık hayvanlarımızın aşılamalarını büyük bir oranda tamamladık. Büyük illere sevki için bütün hayvanlarımız hazır durumdadır. Şu ana kadar 13 bin kuzu ve oğlağa aşı ve küpe çalışması dahilinde aşı ve küpelerini yaptık. İlimiz genelinde herhangi bir hastalık görülmemektedir, sağlıklı hayvanlar da sevke hazır durumdadır" dedi.
tarım orman bayburt aşı küpeleme