Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde, Kazdağları'nın eteklerinde yetiştirilen ve coğrafi işaret tescili ''Bayramiç beyazı'' adıyla yapılan nektarinin kilogramının toptancılara 3-3,5 liradan satılması, üreticilerin yüzünü güldürdü.
Kazdağlarının endemik meyvesi "Bayramiç beyazı"nın hasadına başlandı. Bölgede yaklaşık 5 bin
500 dekarda erkenci, orta ve geç olmak üzere üç dönem yetiştirilen ürün, İstanbul, İzmir ve Ankara'ya gönderiliyor.
Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, "Bayramiç beyazı"nın öncelikli olarak İstanbul halinde kendini kabul ettiren ve aranan meyve konumuna geldiğini söyledi.
Uzun mücadeleler sonucu ürünün tescillenmesini sağladıklarını belirten Pehlivan, bu meyvenin yoğun olarak İstanbul ve İzmir hallerinde alıcı bulduğunu ve kilogram fiyatının 3-3,5 lira arasında değiştiğini ifade etti.
Meyve üreticisi Ali Algül ise erkenci meyvelerde büyük oranda kayıp olduğunu belirterek yanmayan çiçeklerden oluşan meyvelerin daha kaliteli olduğunu ve bunun da fiyatı arttırdığını kaydetti.
Mikroklima özelliğiyle öne çıkan Erzincan'da, kış aylarında da...
Devamını Oku ->
Tokat'ın Zile ilçesinde emekli olduktan sonra hobi amaçlı çilek...
Devamını Oku ->
Ormanlarla birlikte içindeki canlı türlerini de koruyup...
Devamını Oku ->
Konya’da "Kentsel ve Kırsal Alanlarda İstihdam Yoluyla Uyumun...
Devamını Oku ->
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü “Dünya Balıkçılık Günü”nü...
Devamını Oku ->
Doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Bolu’da yaşayan akbabalar...
Devamını Oku ->
Kırşehir’de ürün kaybının en aza düşürülmesi amacıyla kuraklığa...
Devamını Oku ->
Kafes balıkçılığında başarılı bir yükseliş yakalayan Adanalı...
Devamını Oku ->