Belgelerini Bakan Fakıbaba’dan aldılar

24 May Thursday, 2018
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba Bakanlıkta düzenlenen Geleneksel İftar Yemeği ve Kalite Yönetim Sistemi Belgelendirme Töreni'ne katıldı. Bakan Fakıbaba törende hem kalite yönetimi belgesi alan il müdürlüklerine belgelerini verdi hem de Bakanlık personeliyle birlikte iftar yaptı.
Belgelerini Bakan Fakıbaba’dan aldılar Haber: Ercan AKSOY
Kamera: Aytek BASİ
Fotoğraf: Mehmet OĞUZ
 
Geleneksel İftar Yemeği ve Kalite Yönetim Sistemi Belgelendirme Toplantısı’na katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba kalite yönetim belgesi almaya hak kazanan il müdürlerine belgelerini verdi.

Türk Standartları Enstitüsü ile yapılan Kalite Yönetim Sistemi çalışmaları sonucunda belge almaya hak kazanan 31 il müdürlüğü,  ilçe müdürlükleri ve Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü çalışanları belgelerini Bakan Fakıbaba’nın elinden aldı.

Yayın ve Tanıtım Hizmetleri Daire Başkanı Sürur Kır'ın sunumunu yaptığı programda Bakan Fakıbaba bir konuşma yaptı. Fakıbaba, gıda güvenliğinin önemi üzerinde durarak, bu çalışmanın Bakanlığın en önemli işlerinden biri olduğunu söyledi.

Bakanlık personeliyle Geleneksel İftar Yemeği ve Kalite Yönetim Sistemi Belgelendirme Töreni'nde bir araya gelen Bakan Fakıbaba burada yaptığı açıklamada "Gıda, tarım ve hayvancılık alanlarında nitelikli hizmet sunan, bölgesinde lider ve dünyada söz sahibi bir Bakanlık hedefiyle başlattığımız Kalite Yönetim Sistemi çalışmaları çok şükür meyvesini vermeye başlıyor" dedi.

Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı Yayın ve Tanıtım Hizmetleri Daire Başkanı Sürur Kır'ın sunumunu yaptığı programda bir konuşma yapan Bakan Fakıbaba kalitenin emek ve gayret istediğini belirterek bu hedefe ulaşan il müdürlüklerinin personellerini kutladı. Bakan Fakıbaba şöyle konuştu:

“Allah hepinizi inşallah mutlu eder. Çok değerli mesai arkadaşlarım hanımefendiler beyefendiler ramazan ayı milletimiz için çok önemli bir aydır. Bu güzel ayda birbirimize olan muhabbetimiz artmakta. Allah tuttuğunuz orucunuzu kabul etsin. Bizim tek vatanımız tek devletimiz ve tek milletimiz var. Bu üç değere sımsıkı sarılmalıyız. Bizim bizden başka dostumuz yok, biz bu bayrağı bu milleti bu devleti birlikte kucakladığımız takdirde emin olun hep ileriye gideriz.”

Bakan Fakıbaba konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimine de değinerek birlik ve beraberlik içinde olmanın önemine vurgu yaptı:

“Onlar nasıl kanlarıyla canlarıyla mücadele ediyorsa bizler de gece gündüz Tarım Bakanlığı olarak mücadele ediyoruz. Sahurdan beri insanlar oruçlu ve bizim ürettiğimiz gıdaları tüketecekler. Bu nedenle gıda güvenliği son derece önemli. Biz de kalite yönetim sistemini başlattık. Bana göre bu Bakanlığın en önemli projelerinden birisidir. Bizler belki olmayız ama hepimize Allah ayrı göreve vermiş ve önemli olan o görevi doğru dürüst bir şekilde yerine getirmek. Hep birlikte bunu geliştireceğiz ve tüm birimlerimiz bunu uygulayacak, insanlara kalite güven sistemi içerisinde ürünler sunacağız. Siz evelallah bu Bakanlığın sahiplerisiniz. Bizler geçiciyiz.”

Bakan Fakıbaba il ve ilçe müdürlerinin, Bakanlık personelinin özveriyle çalışması gerektiğini söyleyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Benim ilçe müdürü arkadaşım gönlünü bu işe vermiyorsa ahıra girmiyorsa, ayağım çamur olmasın diye tarlaya gitmiyorsa yüz tane Fakıbaba olsa bu işi halledemez. Başarı belde de, ilçede ilde olur. Bakan ne kadar başarılı olursa olsun benim ilçe müdürüm il müdürüm başarılı değilse başarıya ulaşmak mümkün değildir. Bir plan dâhilinde bir haftada, bir ayda üç ayda bir yılda ne yapacağınızın hedefini koymalısınız. Planı olmayan birisinin başarılı olmasının imkânı yoktur.”

Kalite Yönetim Sistemi ile birlikte iş ve işlemleri yürüten merkez ve taşranın daha uyumlu çalışacağını belirten Fakıbaba, sistem sayesinde ekip çalışmasına önem verilerek tüm personelin etkili ve verimli bir şekilde çalışmasının sağlanacağını vurguladı. Fakıbaba, “En uygun en ekonomik çözümlerin anında üretilmesiyle işlerin en doğru şekilde yapılması sağlanacaktır.” dedi.

Gıdasını üretemeyen ülkelerin bağımsız olamayacağını bir kez daha yineleyen Bakan Fakıbaba ekonomideki durumla ilgili olarak da “15 Temmuzu başaramadılar şimdi dolarla ekonomiyle yapmaya çalışıyorlar. Bizi terbiye etmeye mi çalışıyorlar!” şeklinde konuştu.

Bakan Fakıbaba konuşmasının ardından Bakanlığın merkez ve taşra birimlerinde yürütülen Kalite Yönetim Sistemi kurulum çalışmaları kapsamında belge almaya hak kazanan 31 il müdürlüğüyle bunlara bağlı ilçe müdürlüklerine ve Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdür Yardımcısı Cihan Soyalp’e plaket takdim etti.

Kalite Yönetim Sistemi belgesi almaya hak kazanan iller Konya, Van, Şırnak, Çanakkale, Afyon, Erzurum, Iğdır, Erzincan, Bursa, Kırklareli, Tekirdağ, Malatya, Kırşehir, Ordu, Ankara, Adana, Mersin, Kayseri, Antalya, Şanlıurfa, Karabük, Bartın, Rize, Çankırı, Düzce, Karaman, Niğde, Amasya, Muğla, Gaziantep ve Diyarbakır oldu.

Törenin ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Fakıbaba, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin iddialarına da yanıt verdi:

“2017’nin birinci ayından on ikinci ayına kadar ortalamasını aldık, 4 lira 70 kuruş. Sayın Başbakanımızın talimatı, bize dedi ki yarısı bizden yarısı çiftçi kardeşlerimizden. Yani bu 2 lira 35 kuruş eder. Muharrem Bey 3,5 lira dedi. Herhalde Muharrem Bey şunu düşünüyor, yani depoyu dolduracaksınız, traktörle ilçeye gideceksiniz, gezinti yapacaksınız, dolaşacaksınız, ben Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak ürüne destek veriyorum. Yani kaç dönüm buğdayda ne kadar mazot harcadınız bunun yarısına kadar biz ona destek vereceğiz. Ama insanlar özgürdür. Yani demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Traktörüyle Kahramankazan’a da gidebilir başka yere de gidebilir. Ben onun yarısını vereceğim demiyorum. Biz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak bilimin ışığında fındığın, buğdayın, pamuğun bir dekarına ne kadar mazot gider bunu bilim adamları hesap etmişler. Biz o mazotun yarısını veriyoruz.”
 
 
Kalite yönetim sistemi ahmet eşref fakıbaba tarım bakanlığı fakıbaba