Balıkesirin Burhaniye ilçesinde, Tarım Kredi Kooperatiflerinin Bulgaristan ve Macaristandan ithal ettiği ucuz saman besicileri sevindirdi.
Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Tarım Kredi Kooperatiflerinin Bulgaristan ve Macaristan'dan ithal ettiği ucuz saman besicileri sevindirdi.
Tırlarla getirilen dev saman balyalarının 50 kuruştan dağıtılması besicileri memnun etti. Tarım Kredi Kooperatifinin Bulgaristan'dan getirdiği son parti saman dağıtılırken, besiciler ucuz samandan satın alabilmek için traktörlerle sıraya girdi.
Bu günü kadar 200 ton saman getirdiklerini anlatan Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Servet Acar, her zaman çiftçilere hizmet edeceklerin ifade etti.
Acar, şu anda piyasada çok yüksek olan saman fiyatlarını aşağıya çekmek için şubat ayından itibaren Bulgaristan ve Macaristan gibi ülkelerden son derece kaliteli saman getirip dağıttıklarını kaydetti. Çiftçiye hizmete devam ettiklerini vurgulayan Acar, her zaman çiftçinin yanında olduklarını ifade etti.
Besici Şakir Bataklı, bu sene saman fiyatının yükselmesinin üreticileri mağdur ettiğini ancak Bakanlığın ve Tarım Kredi Kooperatifi'nin bu duruma el attığını belirtti. Samanın kilosunun 50 kuruşa geldiğini kaydeden Bataklı, 3 ton saman aldığını söyledi.
Subeylidere köyü Muhtarı Mustafa Demir de, bu sene otun bol olmasına rağmen samana da ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Demir, Tarım Kredi Kooperatifi'nin bu konuda duyarlı davrandığını belirterek kendilerinin de bu durumdan yararlandığını kaydetti.
Sinop'un Türkeli ilçesinde küçük tekneleriyle denize açılan kıyı...
Devamını Oku ->
Denizli'nin Buldan ilçesinde geçen yıl alevlerle savaşırken...
Devamını Oku ->
Konya'nın merkez Meram ilçesinde düzenlenen Geleneksel Bağbozumu...
Devamını Oku ->
Düzce Gümüşova’da yaşayan 23 yaşındaki üniversite mezunu İsrafil...
Devamını Oku ->
Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (KTAE), Karadeniz...
Devamını Oku ->
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma...
Devamını Oku ->
Muş'ta 11 yıldır tarlalarından topladıkları sebzeleri güneşte...
Devamını Oku ->
Çorum'da verimsiz 120 dekar arazi, devlet destekleri ve uygun...
Devamını Oku ->