Bilecik merkeze bağlı Deresakarı köyünde üretilen kiraz, açık artırmayla satışa sunuluyor.
Bilecik merkeze bağlı Deresakarı köyünde üretilip Marmara ve İç Anadolu'ya gönderilen kirazlar, açık artırmayla satılıyor.
Deresakarı köyünde kiraz üretimi, köy ekonomisinin büyük bölümünü oluşturuyor. Burada turfanda yetişen Napolyon ve Vink kirazı, kalitesi ve lezzetiyle büyük ilgi görürken, köy halkı ürünlerini açık artırmayla satıyor.
Deresakarı Köyü Zirai Kalkınma Kooperatifi Başkanı İsmail Çam yaptığı açıklamada köylülerin tamamının geçimini meyvecilik ve sebzecilikten sağladığını, köyde en fazla kiraz ve karpuz ürettiklerini söyledi.
Kiraz hasadının 15 gün önce başladığını belirten Çam, "İç piyasada alıcı bulan Napolyon ve Vink cinsi kiraz üretiyoruz. Kiraz rekoltesi geçen seneye göre daha iyi" dedi.
Samsun'un Salıpazarı ilçesinde coğrafi işaret tescilli kestane...
Devamını Oku ->
Çorum'da Tarım ve Orman Bakanlığınca planlı üretim kapsamına...
Devamını Oku ->
Türkiye’nin dört bir yanından gelip Ordu’nun bereketli...
Devamını Oku ->
Adana’da yaz sıcakları 35 dereceyi aştı; insandan hayvana herkes...
Devamını Oku ->
Muğla’nın Fethiye ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel...
Devamını Oku ->
Muş'ta 2026 üretim sezonunun ilk hububat hasadı, İl Tarım ve...
Devamını Oku ->
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde süt sağan kadın üreticilerin daha...
Devamını Oku ->