Bilinçli çiftçi sigortalı üretim yapıyor

13 January Friday, 2023
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçileri bilgilendirmek için yürüttüğü çalışmalara “Tarım Sigortaları Bilgilendirme Toplantısı” ile devam etti. TARSİM Ankara Bölge Müdürlüğüyle birlikte düzenlenen programa üreticiler yoğun ilgi gösterdi. Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, tarım sigortasının çiftçiler için gelir istikrarı anlamına geldiğini belirtti.
Bilinçli çiftçi sigortalı üretim yapıyor
Haber: Çankırı İl Enformasyon

Tarım Sigortaları çiftçiye anlatılıyor, bilinçli çiftçi sigortalı üretim yapıyor.
Çankırılı üreticiler “Tarım Sigortaları Bilgilendirme Toplantısı”nda bir araya geldi.
 
Türk çiftçisinin en sıkıntılı dönemlerde bile üretmeye devam ettiğini vurgulayan Tarım ve Orman İl Müdürü Hüseyin Düzgün, sigorta yaptıran çiftçiye devletin de yüzde 50 destek verdiğini hatırlattı.
 
Düzgün, “İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak çiftçilerimize hizmet etme noktasında tüm ekip olarak büyük gayret içerisindeyiz. Tarım Sigortalarında asıl amaç; doğal afet ve hastalıkların, tarım ve hayvancılıkta neden olduğu zararları kısmen de olsa karşılayıp üreticileri gelir istikrarına kavuşturarak üretimin devamlılığını sağlamaktır. İlimizde Tarım Sigortaları Kanununun çıktığı 2005 yılından beri yapılan sigortalanan bitkisel ürün ve hayvan sigorta poliçe sayısı her yıl artış göstermektedir. Üreticilerimizin olası bir tabii afetten etkilenmeleri durumunda mutlaka tarım sigortası yasasından yararlanarak zararlarını en aza indirmeleri için primlerin en az yüzde 50’si Devlet tarafından karşılanan Tarım Sigortasını yaptırmalarını önermekteyiz. Ayrıca ilgili karar gereği “Borç Ertelenmesi”nden faydalanmak isteyen çiftçilerimizin TARSİM'den sigorta yapma zorunluluğunun olduğunun bilinmesi ileride meydana gelebilecek mağduriyetlerin oluşmasının önüne geçecektir. İl Müdürlüğümüz olarak Tarım Sigortasının önemini teknik elemanlar tarafından çiftçi toplantılarında anlatıyoruz. TARSİM tarafından gönderilen broşür ve kitapçıklar çiftçilerimize dağıtılmaktadır. Köy Bazlı Kuraklık Verim Sigortası yaptırma süresi Poliçe son tarihi Çankırı için 28 Şubat 2022 olması dolayısıyla, çiftçilerimizin tarım sigortası yaptırması hususunda bilinmesinin öneminden bahsederek, afetsiz hayırlı ve bereketli bir üretim sezonu diliyorum.” dedi.

Tarım Sigortaları Ankara Bölge Müdürü Çağrı Ceylan, tarım sigortası yaptırma oranlarının arttığına dikkat çekti. Çankırı bölgesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
 
Eğitim toplantısı sigorta uzmanlarının bilgilendirme sunumlarıyla devam etti.
 
Tarım Sigortaları Bilgilendirme Toplantısına sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar ve üreticiler yoğun ilgi gösterdi. 
çankırı tarsim sigorta doğal afet eğitim tarım ve orman