Buğday hasadı başladı rekolte yüz güldürüyor

29 May Monday, 2023
Yaralarını üreterek saran Hataylı çiftçiler bu sezon buğday rekoltesinde çok yüksek rakamlar hedefliyor. Mısırdan soğana, pamuktan patatese kadar geniş bir ürün yelpazesinde üretim yapan çiftçiler ülke ekonomisine katkıda bulunmaktan memnun olduklarını ifade ediyor.
Buğday hasadı başladı rekolte yüz güldürüyor
Haber: Hatay İl Enformasyon

Asrın felaketini yaşadılar, üretimden vazgeçmediler. Hatay’da buğday tarlalarında hasat başladı.

Biçerdöverler aralıksız çalışırken rekolte de buğday üreticisini memnun edecek seviyelere ulaştı.

Reyhanlı ve Kumlu ilçelerinde buğday hasadı yapılan alanlarda incelemede bulunan Hatay İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu, Amik Ovasında en çok tarımı yapılan ürünün buğday olduğunu belirterek, bunu mısır ve pamuk gibi ürünlerin izlediğini söyledi.

Yapılan çalışmalarda hastalık ve zararlı tespit edilmediğini kaydeden İl Müdürü Ergün Çolakoğlu kaliteli ürünle sezonu tamamlayacaklarını vurguladı.

Çolakoğlu, üreticilere bereketli bir sezon geçirmeleri temennisinde bulunarak, “Bu yıl büyük bir deprem yaşadık. Ancak üreticimiz üretmeye devam ediyor. Bu yılki üretimlerimiz geçen yılla kıyaslandığında oran olarak biraz daha fazla. Verimlerimiz de iklim ve yağışların uygun olması sebebiyle iyi düzeyde. Yapılan survey çalışmalarında da herhangi bir hastalık etmenine rastlamadık.” dedi. 

Geçen yıl Hatay’da 491 bin dekar alanda buğday ekildiğini ve 188 bin 500 ton rekolte elde edildiğini ifade eden Çolakoğlu rekolteyle ilgili şu bilgileri verdi: “Bu yıl 538 bin dekar alanda 238 bin ton buğday üretimi beklemekteyiz. Amik Ovası bir fabrika gibi. Bir ürün kalktıktan sonra ikinci ürün ekimi başlar. Biz üreticilerimize bereketli sezon diliyoruz.”

Buğday hasadından sonra tarlalar ikinci ürün ekimi için hazırlanacak. Emektar Hatay çiftçisi tarlaları boş bırakmıyor. Mısır, soğan, pamuk, patates üreticileri her hasatta ülke ekonomisine katkı sağlıyor.
hatay buğday hasat rekolte tarım ve orman