Bursa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Ceylan, Nilüfer İlçesi Fadıllı Mahallesinde gerçekleştirilen eğitim toplantısında üreticilerle buluştu.
Bursa’nın en önemli tarımsal ihracat kalemlerinden olan “Bursa Siyahı İnciri” üretimi ve karşılaşılan sorunların ele alındığı toplantıda, İl Müdürü Ömer Ceylan eğitim toplantılarının aralıksız olarak devam edeceğini, Bakan Faruk Çelik’in talimatları ile zaman ve mekân sınırı olmaksızın, üreticilerin her türlü taleplerinin karşılanması noktasında yanlarında olduklarını belirtti.
Ceylan sözlerini “Bursa siyah inciri kendine has rengi, tadı ve nefaseti ile ‘Bursa Siyahı İnciri’ olarak tescillidir. Bursa'ya özgü bir meyve olup, bu alanda bir marka durumundadır. Türkiye siyah incir üretiminin yüzde 90'ını karşılayan Bursa’da 2015 yılında 20 bin 352 dekar alanda 22 bin 541 ton üretim gerçekleşti.” şeklinde sürdürdü.
Fadıllı Mahallesinde düzenlenen eğitim toplantısı teknik personelin sunumları ile sona erdi.
Samsun'un Salıpazarı ilçesinde coğrafi işaret tescilli kestane...
Devamını Oku ->
Çorum'da Tarım ve Orman Bakanlığınca planlı üretim kapsamına...
Devamını Oku ->
Türkiye’nin dört bir yanından gelip Ordu’nun bereketli...
Devamını Oku ->
Adana’da yaz sıcakları 35 dereceyi aştı; insandan hayvana herkes...
Devamını Oku ->
Muğla’nın Fethiye ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel...
Devamını Oku ->
Muş'ta 2026 üretim sezonunun ilk hububat hasadı, İl Tarım ve...
Devamını Oku ->
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde süt sağan kadın üreticilerin daha...
Devamını Oku ->