Karacabey İlçesine Bağlı Bağazköyde 700 aşılı ceviz fidanı törenle dikildi.
Bursanın Karacabey ilçesine bağlı Boğazköyde aşılı ceviz fidanları dikildi.
Bursa İl Özel İdaresi tarafından Orman Bölge Müdürlüğünün desteğiyle Boğazköy'de ceviz üretimi yaygınlaştırılıyor.
Fidan dikimi törenine Bursa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, Bursa İl Genel Meclisi Başkan Vekili Fuat Altınok, Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtseven, Boğazköy Muhtarı Resul Bülbül ve köylüler katıldı.
Boğazköy tüzel kişiliğine ait sahanın ağaçlandırılması için yapılan törende 700 adet aşılı ceviz fidanı toprakla buluştu.
Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtseven, fidan dikimi töreninde yaptığı konuşmada, ormanların bir ülkenin süsü, güzelliği, zenginliği olduğunu belirterek, bu konuda herkes elinden geleni yapmak zorunda olduğunu vurguladı.
Fidanların köylülerin üzerine zimmetli olacağını ifade eden Yurtseven, bu yolla tabiata ve köylülere katkı sağlandığını söyleyerek, fidanların ceviz konusunda az da olsa dışa bağımlılığı azaltacağını kaydetti.
Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Turgay Türkyılmaz, su...
Devamını Oku ->
Diyarbakır’da da görülen uzunluğu 25 santimetreye kadar ulaşan...
Devamını Oku ->
Çekirdeksiz kuru üzüm, kuru incir ve kuru kayısıdaki yüksek...
Devamını Oku ->
Antalya'da nesli tükenme tehlikesi altında bulunan alageyiklerin...
Devamını Oku ->
İnci ve Mercan ismi verilen iki deniz kaplumbağasına uydu cihazı...
Devamını Oku ->
Nesli tükenme tehlikesi altında bulunan ve Şanlıurfa'nın Birecik...
Devamını Oku ->
Van Gölü'nde yaşayan ve üreme döneminde suyun akışının tersine...
Devamını Oku ->
Mevsim yağışları tarım sektörüne bereket getirdi. Tarım ve Orman...
Devamını Oku ->