Doğu Anadolu'daki besiciler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının başlattığı ''Buzağı Yetiştiriciliğine Destek Projesi'' sayesinde, buzağı ölümlerinin önüne geçip, daha fazla gelir elde ederek ülke ekonomisine katkı sağlıyor.
Türkiye'nin en önemli hayvancılık merkezlerinden Doğu Anadolu'daki besiciler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının başlattığı "Buzağı Yetiştiriciliğine Destek Projesi"yle bilinçli bir üretime geçmeye başladı.
Projenin amacı buzağı ölümlerinin önüne geçilmesi, yerli hayvan üretiminin teşvik edilmesi ve besicilerinin bilinçlendirilmesi.
Hayvan ahırlarının şartlarının iyileştirilmesi amaçlanan proje kapsamında Bakanlık, üreticilere süt ve buzağı hibe desteği veriyor.
Bu desteklerden yararlanan ve Türkiye'nin en önemli hayvancılık merkezlerinden olan Erzurum ve çevre illerdeki besiciler, bu sayede hem buzağı ölümlerini azalttı hem de üretimini yükseltip, gelirlerini artırdı.
Erzurum Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar, Bakanlığın desteğiyle ahırlarda yapılan iyileştirmelerle buzağı ölümlerinin azalmaya başladığını kaydetti.
Bölgede hayvan yetiştiriciliğinde ön planda olan Erzurum, Kars, Ardahan gibi illerdeki koşulların Bakanlığın 2014 yılında verdiği hibe desteği ile düzelmeye başladığını belirten Akar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bakanlığımızın hibe desteğiyle ahır yapımında yüzde 50 destek veriliyor. İnsanlarımız bilinçlendikçe Bakanlığımıza ve müdürlüklerimize daha fazla başvuruda bulunuyor. Türkiye'de 36 ilimizde hibe desteğiyle ahır yapımı için 2 bin 500 projeden 518'i Erzurum'dan gitti. Bu ahırların yapımı için küçümsenmeyecek kadar hibe desteği veriliyor."
Samsun'un Salıpazarı ilçesinde coğrafi işaret tescilli kestane...
Devamını Oku ->
Çorum'da Tarım ve Orman Bakanlığınca planlı üretim kapsamına...
Devamını Oku ->
Türkiye’nin dört bir yanından gelip Ordu’nun bereketli...
Devamını Oku ->
Adana’da yaz sıcakları 35 dereceyi aştı; insandan hayvana herkes...
Devamını Oku ->
Muğla’nın Fethiye ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel...
Devamını Oku ->
Muş'ta 2026 üretim sezonunun ilk hububat hasadı, İl Tarım ve...
Devamını Oku ->
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde süt sağan kadın üreticilerin daha...
Devamını Oku ->