Çanakkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce yem bezelyesi ve arı otu demonstrasyonlarına ait tarla günleri yapıldı.
Çanakkale’de baharın gelmesiyle başlayan tarla günleri, yapılmaya devam ediyor. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce yem bezelyesi ve arı otu demonstrasyonlarına ait tarla günleri gerçekleştirildi.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Mustafa Nazlım yem bezelyesi tarla gününde yaptığı konuşmada yem bezelyesinin kuru ot ve arpa ile karışık ekildiğinde hayvanların beslenmesinde önemli bir yere sahip olacağını söyledi.
Daha sonra Sarıcaeli köyünde gerçekleştirilen arı otu yetiştiriciliği demonstrasyonu tarla gününe geçen Nazlım, arıcılığın Çanakkale için büyük önem taşıdığını, bir dekar arazide arı otundan elde edilecek polen ve bal ile iki kuvvetli koloninin ihtiyaçlarının karşılanacağını ifade etti.
Ardından Arıcılar Birliği Başkanı Cahit İleri, Çanakkale'nin arıcılıkta çok hızlı yol aldığını, dünden bugüne geleneksel arıcılığın ötesinde artık tekniği, teknolojiyi, bilimi yanına alarak arıcılığın yapılması gerektiğini belirtti.
Konuşmalardan sonra, katılımcılar Demonstrasyon kurulan Arı Otu parselini gezdiler. Burada İl Müdürlüğü teknik elemanları, tarla gününe katılanlara arı otu yetiştiriciliği ile bilgiler vererek çiftçi mektubu dağıttılar.
Karadeniz'in tarımsal üretimini tehdit eden kahverengi kokarcaya...
Devamını Oku ->
Antalya'nın Kumluca ilçesinde sezonun ilk zeytinleri toplanıyor.
Devamını Oku ->
Tekirdağ'ın Saray ilçesinde süt üretimi yapan Sevcan Bayraktar,...
Devamını Oku ->
Çorum’da tarımsal üretimin geliştirilmesi, ürün çeşitliliğinin...
Devamını Oku ->
Batman'ın Sason ilçesinde doğa yürüyüşünde keşfedilen ters lale...
Devamını Oku ->
Kırıkkale'de üreticilere 37,5 milyon lira değerinde ekipman ve...
Devamını Oku ->
Fındık hasadında kullanılan file sistemi, işçilik maliyetlerini...
Devamını Oku ->
Şırnaklı bal üreticisi Enver Külter, "Şırnak Yayla Balı"...
Devamını Oku ->