Çankırı’da yeni tescilli buğdaylar yaygınlaşıyor

26 May Friday, 2023
Kuraklığa Dayanıklı Yeni Tescil Buğday Tohumu Yenilik Yayım Projesi” ile üreticiler yeni buğday türlerle tanışıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının koordinasyonu ile Çankırı’da yürütülen çalışmalarda üreticiler türlerle ilgili bilgilendiriliyor, üreticilere 7/24 teknik destek sağlandığı hatırlatılıyor.
Çankırı’da yeni tescilli buğdaylar yaygınlaşıyor
Haber: Çankırı İl Enformasyon
 
Çankırı’da Kuraklığa Dayanıklı Yeni Tescil Buğday Tohumu Yenilik Yayım Projesi tanıtım toplantısı düzenlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının koordinasyonu ve desteğini alan projede İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ankara Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü üreticilere yeni türlerle ilgili bilgilendirmeler yapılıyor.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Düzgün üreticilere 7/24 destek verdiklerini belirtip, “Üretim olmadan Sofraya konacak ekmek olmaz. Ekmek olmadan hiç bir şey olmaz. Tarım olmadan olmaz. Tabi ki diğer sektörlerinde önemi çok büyük ancak hepsinden önemlisi soframıza gelen ekmek. O ekmek olmadığında hiçbir şeyin kıymeti olmaz. Bu nedenle siz değerli çiftçilerimizin çalıştığı, ürettiği, gayreti ve çabası her şeyin üstündedir. Bizim için kıymetlidir. Bu üretim dalını hem çeşitlendirerek hem de birim alandan ve birim hayvandan kazancımızı artırma yoluna gitmezsek ne komşumuzla yarışabiliriz, ne komşu illerle nede dünyada bu üretimi yapan devlerle yarışabiliriz. Çiftçilerimizin üretimdeki çeşitliliğini ve üretimdeki gelirinin artırılması için maddi destekler ve ayni tohum katkıları yanında eğitim çalışmalarımızı da geniş alanlarda sürdürüyoruz. Ayrıca Teknik elemanlarımızla 7/24 çiftçimizin yanındayız, sahadayız. Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Projeleri kapsamında bugün burada tanıtımını yapacağımız Yeni Tescil Buğday Tohumu projesi çerçevesinde Çiftçilerimizi Kuraklığa dayanıklı yeni buğday çeşitleri ile buluşturacağız. Projemizin memleketimiz için başta ilimiz olmak üzere ülkemize faydalar getirmesini temenni ediyorum. Her birinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.
tarım orman çankırı yeni buğday kuraklık