Adıyaman, Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta 668 bin 160 dekar araziyi suya kavuşturacak Çetintepe Barajı inşaatı başladı.
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Gölbaşı ilçesinde Fırat Nehri'nin kollarından Göksu Çayı'nda inşa edilen Çetintepe Barajı'nda gövde yapımına başlandı.
Adıyaman'ın Gölbaşı ile Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçeleri sınırlarındaki baraj tamamlandığında bölge ekonomisine önemli oranda katkı sunması hedefleniyor.
DSİ 20. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın yaptığı açıklamada, Adıyaman, Gaziantep ve Kahramanmaraş sınırları içerisinde yapılan barajın 668 bin 160 dekar arazinin sulanmasını sağlayacağını söyledi. Barajın, sadece Adıyaman'da 291 bin dekar arazinin sulanmasına yardımcı olacağını belirten Aydın, daha sonra inşa edilecek kanallarla Kahramanmaraş ve Gaziantep’teki verimli topraklara su verileceğini ifade etti.
Barajın tamamlanmasıyla net gelir artışının 334 milyon lira olacağını vurgulayan Aydın, "Bu direkt çiftçimizin cebine girecek artı değerdir. Bunun dışında dolaylı olarak yöre çiftçisine ve yöre ekonomisine sayılamayacak kadar katkıları olacaktır.” dedi.
Karadeniz'in tarımsal üretimini tehdit eden kahverengi kokarcaya...
Devamını Oku ->
Antalya'nın Kumluca ilçesinde sezonun ilk zeytinleri toplanıyor.
Devamını Oku ->
Tekirdağ'ın Saray ilçesinde süt üretimi yapan Sevcan Bayraktar,...
Devamını Oku ->
Çorum’da tarımsal üretimin geliştirilmesi, ürün çeşitliliğinin...
Devamını Oku ->
Batman'ın Sason ilçesinde doğa yürüyüşünde keşfedilen ters lale...
Devamını Oku ->
Kırıkkale'de üreticilere 37,5 milyon lira değerinde ekipman ve...
Devamını Oku ->
Fındık hasadında kullanılan file sistemi, işçilik maliyetlerini...
Devamını Oku ->
Şırnaklı bal üreticisi Enver Külter, "Şırnak Yayla Balı"...
Devamını Oku ->