Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde üretilen ve yurt dışına da ihraç edilen ceviz, kiloyla satışların yanı sıra büyüklüğüne göre tane ile de satılıyor.
"Ceviz kenti" olarak bilinen Adilcevaz'da yetiştirilen ve ilçe ekonomisine önemli katkı sunan ceviz, kiloyla satışların yanı sıra büyüklüğüne göre taneyle de alıcı buluyor.
Bitlis Valiliği, kaymakamlık, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bitlis İl Müdürlüğünün girişimleri sonucu tescillenerek, yurt içi ve dışında satışa sunulan Adilcevaz cevizi, hasat döneminde büyük ilgi görüyor.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Adilcevaz İlçe Müdürü Selami Savaş, taneyle de satılan Adilcevaz cevizinin büyük rağbet gördüğünü anlattı. Cevizin tane ağırlığının 18 ile 25 gram arasında değiştiğini belirten Savaş, cevizlerin içinin beyaz, kabuğununsa ince olduğunu kaydetti.
Adilcevaz cevizi kaliteli olduğu için piyasada 25 ile 30 liradan alıcı bulduğunu belirten Savaş, Adilcevaz denince akla "ceviz" geldiğini ve cevizin tadı ve aromasıyla farklı olduğunu sözlerine ekledi.
İlçede yaklaşık 30 yıldır ceviz satıcılığı yapan Ramazan Üstün de parlak sarı renkteki Adilcevaz cevizinin, altın gibi değerli olduğunu söyledi.
Samsun'un Salıpazarı ilçesinde coğrafi işaret tescilli kestane...
Devamını Oku ->
Çorum'da Tarım ve Orman Bakanlığınca planlı üretim kapsamına...
Devamını Oku ->
Türkiye’nin dört bir yanından gelip Ordu’nun bereketli...
Devamını Oku ->
Adana’da yaz sıcakları 35 dereceyi aştı; insandan hayvana herkes...
Devamını Oku ->
Muğla’nın Fethiye ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel...
Devamını Oku ->
Muş'ta 2026 üretim sezonunun ilk hububat hasadı, İl Tarım ve...
Devamını Oku ->
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde süt sağan kadın üreticilerin daha...
Devamını Oku ->