Seraların Akdeniz Bölgesi'nde sağanak, Marmara Bölgesi'nin büyük bölümünde kar yağışından zarar görmesi nedeniyle Yalova'da yetiştirilen kıvırcık marula talep arttı.
Akdeniz Bölgesi ile Marmara'nın büyük bölümünde etkili olan sağanak ve kar yağışı nedeniyle seraların zarar görmesi, Yalova'daki kıvırcık marul üreticilerinin işine yaradı.
Yalova'da marul üreten çiftçiler, tane başına iki katı fiyatından satış yaparak önemli ölçüde gelir elde etti.
Çiftlikköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hayrullah Sarıhan yaptığı açıklamada bölge çiftçisinin, kış mevsiminde soğuğa dayanıklı olduğu için genellikle marul tohumu ektiğini söyledi.
Armutlu ilçesinden Altınova ilçesi sonuna kadar yaklaşık 3 bin sera bulunduğunu belirten Sarıhan, kış aylarında ortalama marul rekoltesinin 6 milyon adet olduğunu söyledi.
Sarıhan, tohum ekme döneminin ekim ayı sonu olduğunu dile getirerek, bu yıl tüm ürünlerin şimdiden satıldığını, mart ayı ürünlerinin satılmasına da kesin gözüyle baktıklarını kaydetti.
Çiftçi Selahattin Çifter ise bu yıl kıvırcık satışından çok memnun olduklarını ifade etti.
Samsun'un Salıpazarı ilçesinde coğrafi işaret tescilli kestane...
Devamını Oku ->
Çorum'da Tarım ve Orman Bakanlığınca planlı üretim kapsamına...
Devamını Oku ->
Türkiye’nin dört bir yanından gelip Ordu’nun bereketli...
Devamını Oku ->
Adana’da yaz sıcakları 35 dereceyi aştı; insandan hayvana herkes...
Devamını Oku ->
Muğla’nın Fethiye ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel...
Devamını Oku ->
Muş'ta 2026 üretim sezonunun ilk hububat hasadı, İl Tarım ve...
Devamını Oku ->
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde süt sağan kadın üreticilerin daha...
Devamını Oku ->