Muş\'ta, uzun yıllar gidilemeyen yayla ve meraların çözüm sürecinin ardından kullanılmaya başlanması ile yerli ve gezgin arıcıların yüzü gülmeye başladı.
Muş’ta uzun yıllar gidilemeyen zengin bitki örtüsüne sahip ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken yaylalar, çözüm süreciyle birlikte yerli ve gezgin arıcıların yüzünü güldürmeye başladı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Muş İl Müdür Vekili Mehmet Aydın, çözüm sürecinde mera ve yaylaların kullanıma açılmasının bölgedeki olumlu yansımalarının arıcılıkta da görüldüğünü belirtti.
Kentin kovan varlığının son yıllarda 17 binden 30 bine ulaştığını ifade eden Aydın, kovan sayısındaki artışın bal verimine de yansıdığını söyledi.
Aydın, çözüm sürecinin ardından kente gelen gezgin arıcı sayısında da büyük artış yaşandığını vurgulayarak, "Bu artışı, bölgede huzur ortamının oluşmasına ve insanların bölgeye olan güveninin artmasına bağlıyoruz. Çözüm süreciyle beraber arıcılıkta önemli bir gelişme kaydettik” dedi.
Ordu'dan Muş'a gelen İlhan Akçin de 30 yıldır arıcılık yaptığını belirterek, her yıl Muş, Van, Hakkâri, Kars ve Erzurum yörelerinde arıcılıkla uğraştığını söyledi.
Samsun'un Salıpazarı ilçesinde coğrafi işaret tescilli kestane...
Devamını Oku ->
Çorum'da Tarım ve Orman Bakanlığınca planlı üretim kapsamına...
Devamını Oku ->
Türkiye’nin dört bir yanından gelip Ordu’nun bereketli...
Devamını Oku ->
Adana’da yaz sıcakları 35 dereceyi aştı; insandan hayvana herkes...
Devamını Oku ->
Muğla’nın Fethiye ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel...
Devamını Oku ->
Muş'ta 2026 üretim sezonunun ilk hububat hasadı, İl Tarım ve...
Devamını Oku ->
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde süt sağan kadın üreticilerin daha...
Devamını Oku ->