Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden Çukurova'da buğdayda verimin yüksek olması, üreticilerin yüzünü güldürdü.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Osmaniye İl Müdürü İbrahim Sağlam, Türkiye'de ilk buğday hasadının yapıldığı Çukurova'da bu yıl iklim koşulları ve yeterli yağış dolayısıyla dekar başına verimin yüksek olduğunu söyledi.
Verimin yüksek olmasının üreticiyi sevindirdiğini belirten Sağlam, yörede bu yıl geçen yıla oranla yüzde 40-50 arası, önceki yıllara oranla yüzde en az yüzde 20, taban arazilerde yüzde 30'a varan ürün artışı gerçekleştiğini belirtti.
Osmaniye Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Hüsamettin Keskiner de çiftçilerin iyi bir sezon geçirdiğini söyleyerek, alınan ürün miktarından oldukça memnun olduklarını kaydetti.
Depremde hayvanları ölen üniversite öğrencisi Leyla Ülgü, devlet...
Devamını Oku ->
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Tarım Sigortaları...
Devamını Oku ->
Sakız cinsi koyunun çoklu doğum yapma özelliği sayesinde Atilla...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen "Tam Buğday Ekmeğini...
Devamını Oku ->
Veteriner hekimler büyükbaş hayvanları aşılamak için sahaya...
Devamını Oku ->
Ordu'da ramazan ayı dolayısıyla gıda üretimi ve satışı yapan...
Devamını Oku ->
Niğde Tarım Orman ve İnsan fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı....
Devamını Oku ->
Çankırı’da vatandaşların ramazan ayı boyunca güvenilir gıda...
Devamını Oku ->