240 projeye 70 milyon lira hibe desteği veren Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, proje sahiplerinin de eş finansıyla yaklaşık 145 milyon liralık kaynağı bölgede yatırıma dönüştürdü.
Van, Bitlis, Hakkari ve Muş'u kapsayan Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), verdiği hibe desteğiyle Doğulu girişimcilerin hayallerini gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor.
Girişimcilere verdiği desteklerle bölgenin kalkınmasına büyük katkı sağlayan ve kurulduğu 2009'dan bu yana mali destek programlarıyla, yenilenebilir enerjiden hayvancılığa, imalattan meyveciliğe kadar 240 projeye katkı sunan DAKA, bölgedeki yatırımcıya adeta can simidi oldu.
Projelere 70 milyon lira hibe desteği veren ajans, proje sahiplerinin de katkısıyla yaklaşık 145 milyon liralık kaynağı yatırıma dönüştürürken, bin 500 kişiye de istihdam imkanı sağladı.
DAKA Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci, geçen yıl, yenilenebilir enerji mali programı ve Hakkari'ye özel meyvecilik ve sebzeciliğin geliştirilmesi mali programıyla küçük ölçekli altyapı programları bulunduğunu anımsattı.
Demirci, çoğunluğu güneş enerjisine yönelik 11 projeyi desteklediklerini, projelerin uygulama sürecinin devam ettiğini söyledi.
Küçük, lisanssız üretim ile ilgili mevzuat sorunlarının dışında projelerin başarılı şekilde devam ettiğine değinen Demirci, Hakkari'de meyve ve sebzeciliğin geliştirilmesine yönelik yürütülen mali destek programları hakkında bilgi verdi.
Demirci, küçük ölçekli altyapı projelerinde 6. bölge uygulaması bulunduğu için bölgenin çok ciddi avantajları bulunduğuna dikkati çekti.
Organize Sanayi Bölgesi'nden küçük sanayi sitelerine, turizme yönelik restorasyondan çevre düzenlemesine toplam 18 proje uygulamasının devam ettiğini anlatan Demirci, 2013 yılı bittiğinde toplam 8 başlıkta çıkılan mali destek programlarında 240 projeyi desteklediklerini ve bu projelere yaklaşık 70 milyon lira destek sağladıklarını belirtti. Demirci, projelerin eş finansıyla birlikte bölgede yaklaşık 145 milyon liralık yatırım gerçekleşeceğini vurguladı.
Samsun'un Salıpazarı ilçesinde coğrafi işaret tescilli kestane...
Devamını Oku ->
Çorum'da Tarım ve Orman Bakanlığınca planlı üretim kapsamına...
Devamını Oku ->
Türkiye’nin dört bir yanından gelip Ordu’nun bereketli...
Devamını Oku ->
Adana’da yaz sıcakları 35 dereceyi aştı; insandan hayvana herkes...
Devamını Oku ->
Muğla’nın Fethiye ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel...
Devamını Oku ->
Muş'ta 2026 üretim sezonunun ilk hububat hasadı, İl Tarım ve...
Devamını Oku ->
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde süt sağan kadın üreticilerin daha...
Devamını Oku ->