Derebucak’ta hasat şenliği

16 September Thursday, 2021
Konya’da, kuru fasulye üretiminin önemli merkezlerinden Derebucak ilçesinde, kuru fasulye hasat şenliği düzenlendi.
Derebucak’ta hasat şenliği Konya Derebucak’ta kuru fasulye hasat şenliği düzenlendi.

Şenlikte konuşan Konya İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Fevzi Tosun, kaliteli üretim vurgusu yaptı. Günümüzde üretimin tek başına yetmediğini kaliteli üretim gerektiğini vurgulayan Tosun, “Hatta şimdi kaliteli üretmek de yetmiyor, kimlikli üretmek gerekiyor. Burada işin başından beri İl ve İlçe Müdürlüğümüzle beraber bu işi takip ediyoruz. Burada iyi tarım uygulamaları adı altında sertifikalı üretim yapıyoruz.” dedi.

Derebucak Belediye Başkanı Ahmet Kısa üretimin çeşitlenmesini memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Kısa, “İlçemizde bakliyat çeşitliliğinin sağlanması için ziyaretlerimizde talep etmiş olduğumuz bakliyat tohumluğu desteği için sağlanmış olunan dermason fasulye tohum desteğinin bugün sonuç veriyor olduğunu görmek, çiftçilerimiz adına bizleri çok memnun etmiştir.” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından hasat edilen ürünün patozla eleme işlemine geçildi.

Konya’da Kuru Fasulye Üretiminin Geliştirilmesi Projesi’ ile yüzde 75’i bakanlık katkılı 100 ton sertifikalı yerli milli kuru fasulye tohumunu üreticilere dağıtıldı. Tohumlar da 7 bin 500 dekar alana ekildi.
konya Derebucak kuru fasulye hasat