İnegöl'ün Cerrah beldesinde, halk arasında ''deli fidan'' olarak bilinen yabani ağaçların tohumlarından üretilen fidanlar, yurt içinin yanı sıra Sırbistan, Afganistan, Kazakistan, Azerbaycan, Makedonya ve Ukrayna'ya ihraç ediliyor.
İnegöl'ün Cerrah beldesinde, halk arasında "deli fidan" olarak bilinen yabani ağaçların tohumlarından fidanlar (çöğür) üretiliyor. Yılda yaklaşık 15 milyon adet üretilen ayva, elma, armut, şeftali, nektarın, kiraz, erik, kayısı, ceviz, vişne, muşmula ve badem gibi meyvelerin fidanları, yurt içinin yanı sıra Sırbistan, Afganistan, Kazakistan, Azerbaycan, Makedonya ve Ukrayna'ya ihraç ediliyor.
Cerrah Beldesi Fidancılar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Üretim Müdürü Ziraat Mühendisi Şahin Karaca, kooperatiflerinin 2007 yılında kurulduğunu, ancak 2 yıldır tam olarak faaliyet gösterdiğini söyledi.
Karaca, beldede bulunan çöğür ve diğer fidan üreticilerinin ortak bir çatı altında bir araya geldiğini belirterek, yurt içinde neredeyse bütün bölgelere, yurt dışında da birçok ülkeye satış yaptıklarını bildirdi.
Toplam üretim miktarının 13-15 milyon arası bir rakama ulaştığını ifade eden Şahin Karaca, yurt dışında Sırbistan, Afganistan, Kazakistan, Azerbaycan, Makedonya ve Ukrayna gibi ülkelere yaklaşık 2 milyona yakın anaç ihracatı gerçekleştirdiklerini kaydetti.
Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ve Deniz Yaşamını...
Devamını Oku ->
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde yapılan araştırmalar toprak...
Devamını Oku ->
Suyun tasarruflu ve optimum şekilde kullanılması için yatırımlar...
Devamını Oku ->
Gümüşhane'de 78 yaşındaki çiftçi Himmet Yıldırım eski tarım...
Devamını Oku ->
Kurban Bayramı’na 1 hafta kala, hayvan hareketliliği tüm hızıyla...
Devamını Oku ->
Samsun’daki besicilerin göç yolcuğu başladı. Bazı besicilerin...
Devamını Oku ->
Bölgesel ve küresel su sorunlarının tartışıldığı 5. İstanbul...
Devamını Oku ->
Farklı bölgelerde etkili olan sağanak ve fırtına nedeniyle tarım...
Devamını Oku ->