Akdeniz yemeklerinin vazgeçilmez baharatları arasında yer alan kekikte dünya ihtiyacının yüzde 90'ını karşılayan Türkiye'de tarımsal üretimin büyük bölümü Denizli'de yapılıyor.
Denizli'de 1990'lı yıllarda tütüne alternatif olarak üreticilere ücretsiz tohum dağıtılarak başlayan kekik üretimi, Pamukkale, Güney, Buldan ve Çal ilçelerinde çiftçinin en önemli geçim kaynaklarından birisi haline geldi.
Yemeklerin yanı sıra gıda ve ilaç sanayisinde ham madde olarak da kullanılan kekiğin doğadan toplanmasının getirdiği riskleri ortadan kaldırmak için yapılan tarımsal faaliyet, mart-nisan döneminde kekik tohumlarının toprağa atılmasıyla başlıyor.
Temmuz ve ağustos aylarında hasat edilen kekik, işleme tesislerinde paketlenerek ihraç pazarlarına gönderiliyor.
Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sezgin Kutlu, kekikte dünya ihtiyacının yüzde 90'ının Türkiye'den karşılandığını belirtti.
Tıbbi ve aromatik bitkilerde Türkiye'nin lider ülke olduğuna işaret eden Kutlu, Denizli'nin de bu ürünlerin tarımsal üretiminde söz sahibi olduğuna işaret etti.
Karadeniz'in tarımsal üretimini tehdit eden kahverengi kokarcaya...
Devamını Oku ->
Antalya'nın Kumluca ilçesinde sezonun ilk zeytinleri toplanıyor.
Devamını Oku ->
Tekirdağ'ın Saray ilçesinde süt üretimi yapan Sevcan Bayraktar,...
Devamını Oku ->
Çorum’da tarımsal üretimin geliştirilmesi, ürün çeşitliliğinin...
Devamını Oku ->
Batman'ın Sason ilçesinde doğa yürüyüşünde keşfedilen ters lale...
Devamını Oku ->
Kırıkkale'de üreticilere 37,5 milyon lira değerinde ekipman ve...
Devamını Oku ->
Fındık hasadında kullanılan file sistemi, işçilik maliyetlerini...
Devamını Oku ->
Şırnaklı bal üreticisi Enver Külter, "Şırnak Yayla Balı"...
Devamını Oku ->