Edremit Körfezi'nde avlanmak için denize açılan balıkçılar, yumurtlama döneminde uygun yer aramak için göç eden hamsi akınına rast gelince, ağlar hamsiyle doldu.
Denize açılan büyük balıkçı tekneleri, ağları hamsi dolu olarak Burhaniye Yat Limanı'na döndü. Genellikle sardalya, palamut ve lüfer avlanan Edremit Körfezi'nde, yumurtlama döneminde uygun yer aramak için göç eden hamsi akınına rast gelen 10'a yakın balıkçı teknesi, denizden yaklaşık 130 ton hamsi çıkardı.
Bereketli geçen avın ardından balıkçılar, Burhaniye Yat Limanı'nda vatandaşlara ücretsiz balık dağıttı.
Balıkçılardan Şenol Genç, hamsilerin bu zamanlarda yumurtalarını bırakmak için Edremit Körfezi'ni seçtiğini, her kasa balığın yaklaşık 13 kilo geldiğini ve denize açılan teknelerin arasından en az balıkla dönen teknenin 10 ila 13 ton arasında balık getirdiğini belirterek, "Bugünkü avımızdan hamsi çıktı bahtımıza. Teknelerin her biri ortalama bin ton hamsi ile döndü" diye konuştu.
Bu hamsi akınının geçici olduğunu anlatan balıkçı Oğuzhan Engin ise "Biz dün denize açıldık. Üç tane ağ attık bin kasa hamsi ile geri döndük. Hamsi akını devamlı olmuyor, genelde buralarda sardalya, lüfer, palamut tutuyoruz. Edremit Körfezi'nde hamsi pek olmaz, bugünkü avımız bizi hem şaşırttı hem de sevindirdi" ifadesini kullandı.
Balıkçı İbrahim Baysal da "İki günden beri denizdeyiz, karaya ayak basmadan avlanıyoruz. Bugün Edremit Körfezi'nde hamsi bolluğu yaşanıyor. Ağların hepsi dolu çıkıyor" dedi.
Karadeniz'in tarımsal üretimini tehdit eden kahverengi kokarcaya...
Devamını Oku ->
Antalya'nın Kumluca ilçesinde sezonun ilk zeytinleri toplanıyor.
Devamını Oku ->
Tekirdağ'ın Saray ilçesinde süt üretimi yapan Sevcan Bayraktar,...
Devamını Oku ->
Çorum’da tarımsal üretimin geliştirilmesi, ürün çeşitliliğinin...
Devamını Oku ->
Batman'ın Sason ilçesinde doğa yürüyüşünde keşfedilen ters lale...
Devamını Oku ->
Kırıkkale'de üreticilere 37,5 milyon lira değerinde ekipman ve...
Devamını Oku ->
Fındık hasadında kullanılan file sistemi, işçilik maliyetlerini...
Devamını Oku ->
Şırnaklı bal üreticisi Enver Külter, "Şırnak Yayla Balı"...
Devamını Oku ->