Türkiye'nin önemli kiraz yetiştiricisi illeri arasında sayılan Elazığ'da kiraz hasadında yaşanan bolluk üreticisinin yüzünü güldürdü.
Rakımı, iklimi ve toprak özellikleri bakımından kiraz yetiştiriciliği açısından uygun olması doyasıyla her yıl kapama kiraz bahçelerinde yaşanan artış ve genç ağaçlardaki yüksek verim, kentte kiraz rekoltesinin geçen yıla göre yüzde 20 oranında artmasını sağladı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan Karahan, kiraz yetiştiriciliğinde rakımın 750 metrenin üzerinde olduğu yerlerin verim ve ürün kalitesi açısından daha uygun olduğunu belirtti. Konya Hadim bölgesinden sonra rakım, iklim ve toprak özellikleriyle Elazığ'ın kiraz yetiştiriciliğinde verim, kalite ve aroma olarak Türkiye'de ikinci sırada yer aldığını ifade eden Karahan, yüksek rakımlarda ve havadar yerlerde hastalık ve zararlılarla mücadelenin de azaldığını, bunun meyvede özellikle kalıntı noktasındaki sıkıntıları ortadan kaldırdığını söyledi.
Karahan, Elazığ'ın üç tarafının sularla çevrili olması ve her geçen yıl sulama imkanlarının genişlemesiyle kentin kiraz yetiştiriciliği açısından ülkenin en uygun illerinden biri olduğunu vurguladı.
Depremde hayvanları ölen üniversite öğrencisi Leyla Ülgü, devlet...
Devamını Oku ->
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Tarım Sigortaları...
Devamını Oku ->
Sakız cinsi koyunun çoklu doğum yapma özelliği sayesinde Atilla...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen "Tam Buğday Ekmeğini...
Devamını Oku ->
Veteriner hekimler büyükbaş hayvanları aşılamak için sahaya...
Devamını Oku ->
Ordu'da ramazan ayı dolayısıyla gıda üretimi ve satışı yapan...
Devamını Oku ->
Niğde Tarım Orman ve İnsan fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı....
Devamını Oku ->
Çankırı’da vatandaşların ramazan ayı boyunca güvenilir gıda...
Devamını Oku ->