Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinesinde biyoteknik mücadele yöntemlerinin yaygınlaştırılması için çalışmalar devam ediyor.
Haber:Erdem BAĞCI
Kamera:Muhammed AKGÜN
Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesindeki elma üreticileri ürünlerini zararlılardan korumak için biyoteknik mücadele yöntemi kullanmaya başladı.
Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinesinde yapılan çalışma kapsamında, elma ağaçlarının çiçeklenme döneminde monitör tuzaklar asıldı.
Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Ziraat Yüksek Mühendisi Sefari Bağcı, elmada kimyasal mücadeleye alternatif olarak kullanılan biyoteknik mücadelenin son yıllarda Kahramanmaraş’ta yaygınlaşmaya başladığını söyledi.
Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt ise, çiftçilerin daha iyi ürün elde edebilmesi için biyoteknik mücadele yöntemlerinin yaygınlaştırılmasına önem verdiklerini ifade etti.
Samsun'un Salıpazarı ilçesinde coğrafi işaret tescilli kestane...
Devamını Oku ->
Çorum'da Tarım ve Orman Bakanlığınca planlı üretim kapsamına...
Devamını Oku ->
Türkiye’nin dört bir yanından gelip Ordu’nun bereketli...
Devamını Oku ->
Adana’da yaz sıcakları 35 dereceyi aştı; insandan hayvana herkes...
Devamını Oku ->
Muğla’nın Fethiye ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel...
Devamını Oku ->
Muş'ta 2026 üretim sezonunun ilk hububat hasadı, İl Tarım ve...
Devamını Oku ->
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde süt sağan kadın üreticilerin daha...
Devamını Oku ->