30 yıldır orman mühendisliği yapan Zafer Atilla, Erciyes Dağı'nın eteklerindeki bin 350 rakımlı Becen Bağları'nda siyah goji berry üretimi yapıyor. Bu bitki, çikolata, doğal gıda, organik maske ve saç boyasında kullanılıyor.
18 bin metrekare alanda ürünü organik olarak yetiştirdiğini belirten Atilla, çalı bitkisi olan goji berrynin yüksek kesimlerde yetiştiğini, 2 bin 200 rakıma kadar çıkabilen soğuğa dayanıklı bir bitki olduğunu anlattı.
"Mutluluk meyvesi" olarak da anılan goji berrynin ithal kuru meyve kilogramının 70 liradan, yerli kuru kilogramının ise 100-200 lira arasında satıldığını kaydeden Atilla, dünyada 41 çeşit goji berry bulunduğunu söyledi. Bunlardan siyah çeşidinde antioksidan düzeyinin çok daha yüksek olduğuna işaret eden Atilla, Türkiye'de henüz tanınmayan bu türü üretmeye başladıklarını ifade etti.
Karadeniz'in tarımsal üretimini tehdit eden kahverengi kokarcaya...
Devamını Oku ->
Antalya'nın Kumluca ilçesinde sezonun ilk zeytinleri toplanıyor.
Devamını Oku ->
Tekirdağ'ın Saray ilçesinde süt üretimi yapan Sevcan Bayraktar,...
Devamını Oku ->
Çorum’da tarımsal üretimin geliştirilmesi, ürün çeşitliliğinin...
Devamını Oku ->
Batman'ın Sason ilçesinde doğa yürüyüşünde keşfedilen ters lale...
Devamını Oku ->
Kırıkkale'de üreticilere 37,5 milyon lira değerinde ekipman ve...
Devamını Oku ->
Fındık hasadında kullanılan file sistemi, işçilik maliyetlerini...
Devamını Oku ->
Şırnaklı bal üreticisi Enver Külter, "Şırnak Yayla Balı"...
Devamını Oku ->