Erzurum'un Palandöken ilçesinde soğuğa dayanıklı buğday ekimi yapılarak buğday veriminin artırılması sağlandı.
Palandöken İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, Türkiye'nin en yüksek rakımlı bölgesi olan Doğu Anadolu'da tarımda verim ve kaliteyi artırmak amacıyla yürütülen proje kapsamında, Palandöken ilçesindeki pek çok tarlaya soğuğa mukavemeti daha yüksek ve daha verimli buğday ekimi yapıldı.
Palandöken İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Metin Yiğit, kentte tarımsal verimi artırmak amacıyla 2 yıl önce "Erzurum İli Tarım Arazilerinde Yüksek Verimli Buğday Çeşidinin Yaygınlaştırılması Projesi" başlattıklarını söyledi.
Proje çerçevesinde Marmara Tohum Geliştirme Anonim Şirketi ile protokol imzaladıklarını ve Palandöken'deki tarım alanlarına soğuğa dayanıklı buğday ekimi yaptıklarını anlatan Yiğit, bu sayede buğday verimini 2 kat artırdıklarını ifade etti.
Yiğit, projenin bölge genelinde yaygınlaştırılmasının amaçlandığını da sözlerine ekledi.
Çiftçi Kamil Şekeroğlu da tarlalarına ektikleri buğdaydan yüksek verim aldıklarını belirterek, önceden dönüm başına 200 – 250 kilo verim aldıklarını ama şu anda 500 – 600 kilogram verim almayı beklediklerini söyledi.
Mikroklima özelliğiyle öne çıkan Erzincan'da, kış aylarında da...
Devamını Oku ->
Tokat'ın Zile ilçesinde emekli olduktan sonra hobi amaçlı çilek...
Devamını Oku ->
Ormanlarla birlikte içindeki canlı türlerini de koruyup...
Devamını Oku ->
Konya’da "Kentsel ve Kırsal Alanlarda İstihdam Yoluyla Uyumun...
Devamını Oku ->
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü “Dünya Balıkçılık Günü”nü...
Devamını Oku ->
Doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Bolu’da yaşayan akbabalar...
Devamını Oku ->
Kırşehir’de ürün kaybının en aza düşürülmesi amacıyla kuraklığa...
Devamını Oku ->
Kafes balıkçılığında başarılı bir yükseliş yakalayan Adanalı...
Devamını Oku ->