Amasya'da evinde pişirdiği marmelat ve pekmezin çevresindekiler tarafından beğenilmesi üzerine tesis kurarak üretime başlayan Hanife Yay, yurt içi ve yurt dışına satış yapıyor.
Amasya'nın Merzifon ilçesinde yaşayan Hanife Yay, ailesi ve arkadaşları için mutfağında yaptığı pekmez ile marmelatları, beğenilmesi üzerine işletme kurarak yurtiçi ve yurtdışına satmaya başladı.
Evli ve iki çocuk annesi 55 yaşındaki Yay, pekmez ve marmelat yapımını annesinden öğrendiğini söyledi.
Yaşadıkları sıkıntı nedeniyle aile ekonomisine katkıda bulunmak için evde yaptığı marmelatları sattığını belirten Yay, 2009'da ise Merzifon 100. Yıl Sanayi Sitesi'nde üretim tesisi kurduğunu, daha sonra ürün yelpazesini genişlettiğini kaydetti.
Depremde hayvanları ölen üniversite öğrencisi Leyla Ülgü, devlet...
Devamını Oku ->
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Tarım Sigortaları...
Devamını Oku ->
Sakız cinsi koyunun çoklu doğum yapma özelliği sayesinde Atilla...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen "Tam Buğday Ekmeğini...
Devamını Oku ->
Veteriner hekimler büyükbaş hayvanları aşılamak için sahaya...
Devamını Oku ->
Ordu'da ramazan ayı dolayısıyla gıda üretimi ve satışı yapan...
Devamını Oku ->
Niğde Tarım Orman ve İnsan fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı....
Devamını Oku ->
Çankırı’da vatandaşların ramazan ayı boyunca güvenilir gıda...
Devamını Oku ->