Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı kapsamında başlatılan basınçlı sulamaya yönelik hibe desteklemeleri kapsamında Ordu'nun Perşembe İlçesi'nde 40 dekar fındık bahçesine basınçlı sulama sistemi kuruldu.
Projeyle, basınçlı bireysel sulama makine ve ekipmanların üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak kaliteli üretim yapılmasını sağlamak, iş gücünü azaltmak ve üretim maliyetlerini düşürerek üreticilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi hedefleniyor.
Doğan Mahallesindeki Mehmet Zafer AK’a ait bahçede incelmelerde bulunan İl Müdürü Kemal Yılmaz, “Bahçelerimizde budama ve gübrelemenin doğru yapıldığında dekara verimin yaklaşık 80-100 kg’lardan 150-200 kg’lara çıktığını üreticilerimize göstermiş olduk” dedi.
Bahçe sahibi Mehmet Zafer Ak da projenin hayat hikâyesini anlattı. Ak, yapılan çalışmaların ve sonuçlarının memnuniyet verici olduğunu kaydetti.
Depremde hayvanları ölen üniversite öğrencisi Leyla Ülgü, devlet...
Devamını Oku ->
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Tarım Sigortaları...
Devamını Oku ->
Sakız cinsi koyunun çoklu doğum yapma özelliği sayesinde Atilla...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen "Tam Buğday Ekmeğini...
Devamını Oku ->
Veteriner hekimler büyükbaş hayvanları aşılamak için sahaya...
Devamını Oku ->
Ordu'da ramazan ayı dolayısıyla gıda üretimi ve satışı yapan...
Devamını Oku ->
Niğde Tarım Orman ve İnsan fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı....
Devamını Oku ->
Çankırı’da vatandaşların ramazan ayı boyunca güvenilir gıda...
Devamını Oku ->