Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı kapsamında başlatılan basınçlı sulamaya yönelik hibe desteklemeleri kapsamında Ordu'nun Perşembe İlçesi'nde 40 dekar fındık bahçesine basınçlı sulama sistemi kuruldu.
Projeyle, basınçlı bireysel sulama makine ve ekipmanların üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak kaliteli üretim yapılmasını sağlamak, iş gücünü azaltmak ve üretim maliyetlerini düşürerek üreticilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi hedefleniyor.
Doğan Mahallesindeki Mehmet Zafer AK’a ait bahçede incelmelerde bulunan İl Müdürü Kemal Yılmaz, “Bahçelerimizde budama ve gübrelemenin doğru yapıldığında dekara verimin yaklaşık 80-100 kg’lardan 150-200 kg’lara çıktığını üreticilerimize göstermiş olduk” dedi.
Bahçe sahibi Mehmet Zafer Ak da projenin hayat hikâyesini anlattı. Ak, yapılan çalışmaların ve sonuçlarının memnuniyet verici olduğunu kaydetti.
Samsun'un Salıpazarı ilçesinde coğrafi işaret tescilli kestane...
Devamını Oku ->
Çorum'da Tarım ve Orman Bakanlığınca planlı üretim kapsamına...
Devamını Oku ->
Türkiye’nin dört bir yanından gelip Ordu’nun bereketli...
Devamını Oku ->
Adana’da yaz sıcakları 35 dereceyi aştı; insandan hayvana herkes...
Devamını Oku ->
Muğla’nın Fethiye ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel...
Devamını Oku ->
Muş'ta 2026 üretim sezonunun ilk hububat hasadı, İl Tarım ve...
Devamını Oku ->
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde süt sağan kadın üreticilerin daha...
Devamını Oku ->