Balık sezonun açılmasıyla birlikte sofralarımız şenlendi. Her damak zevkine uygun çeşit çeşit balık tezgahlarda alıcılarını bekliyor. Biz de sizler için az bulunan ama lezzetine doyum olmayan bir balık tarifi verelim istedik. Hilal Doğan'ın özel haberini izliyoruz.
Sinarit. Belki de bu balığın adını ilk kez duyuyorsunuzdur. Ege denizi, ülkemizde çok nadir olarak bulunan bu lezzetli balığa ev sahipliği yapıyor. Yalnızca bu bölgede yaşayan sinarit, adıyla olduğu gibi tadıyla da farklı bir balık. Fırında yapılabildiği gibi ızgara ya da kızartması da çok lezzetli oluyor.
Bu özel balık yemeğinin tarifini Ankara’nın en güzel balık restoranlarından birinde baş aşçı olarak görev yapan Kadir Usta’dan Web Tarım TV için anlattı. Bir de not; sinarit bulamazsanız üzülmeyin, bu tarifi levrek, lagos ya da çupra ile de yapabilirsiniz.
Kadir Usta özel bir sırrını da WebTarım TV seyircileriyle paylaştı; Balık bulyon. Balık yemeklerinde sos olarak çok rahatlıkla kullanabileceğiniz ve yemeğinizin lezzetini doruklara ulaştıracak bu tarifi sizler de denemeyi ihmal etmeyin.
Kars'ta "Büyük Memeliler İzleme Projesi" ile yaban hayatına ait...
Devamını Oku ->
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun destekleriyle...
Devamını Oku ->
Uzayda yaşamın kurulacağı günlere hazırlanan Türk bilim insanları...
Devamını Oku ->
Kar kalınlığının yer yer 1,5 metreyi bulduğu 2 bin 400 rakımlı...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı "Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile...
Devamını Oku ->
Doğal Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yaban hayatını...
Devamını Oku ->
Ege’nin incisi Karaburun’da kadınlar sakız ağaçları için seferber...
Devamını Oku ->
Karadeniz Bölgesi'nde son günlerde mevsim normallerinin üzerinde...
Devamını Oku ->