Fiskobirlik fındık alımı için piyasaya giriyor. FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, lisanslı depoculuk, rekolte ve fiyat beklentileri konusunda yaptığı açıklamada, üreticilere kurumlarına sahip çıkmaları çağrısında bulundu.
2013 fındık hasadının hazırlıklarının tüm bölgelerde başladığı şu günlerde en büyük üretici birliği olan FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, bu yıl iddialı bir şekilde piyasaya gireceklerini ve birliğe bağlı 50 kooperatifte alım yapacaklarını işaret etti.
Geçen yıl da fındık alımı yaptıklarını ancak istenilen düzeyde olmadığını ifade eden Bayraktar, "Alımlar 3 model üzerinden gerçekleştirilecek. Fındık alımlarını peşin, emanet ve yarısı peşin, kalan kısmı market ya da zirai destek şeklinde olacak" dedi.
Peşin alımlarda ürün bedelinin piyasa şartlarının 10 ya da 20 kuruş üzerinde ödeneceğini vurgulayan Bayraktar, bütün depolarını emanet fındık için üreticilere açacaklarını, üreticinin istediği zaman piyasa şartlarında fındığının parasını peşin alma şansı bulacağını söyledi.
Bayraktar yarısı peşin, kalan kısmı market ya da zirai destek şeklinde ödemede ise; Üreticilere, fındık bedellerinin piyasa şartlarının 40 ya da 50 kuruş üzerinde ödenmiş olacağını vurguladı. Geçen yıl ortalama 4,5 lira bandında seyreden fındığın son günlerde yeni ürün piyasaya girmesine yakın aniden 5,5-6 lira seviyesine çıkmasını manidar bulduğunu belirten Bayraktar, bu yıl fındık piyasasının 6-7 lira aralığından aşağı olmayacağı kanaatinde olduğunu söyledi.
Bayraktar üreticilere kurumlarına sahip çıkmaları çağrısında bulundu.
Samsun'un Salıpazarı ilçesinde coğrafi işaret tescilli kestane...
Devamını Oku ->
Çorum'da Tarım ve Orman Bakanlığınca planlı üretim kapsamına...
Devamını Oku ->
Türkiye’nin dört bir yanından gelip Ordu’nun bereketli...
Devamını Oku ->
Adana’da yaz sıcakları 35 dereceyi aştı; insandan hayvana herkes...
Devamını Oku ->
Muğla’nın Fethiye ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel...
Devamını Oku ->
Muş'ta 2026 üretim sezonunun ilk hububat hasadı, İl Tarım ve...
Devamını Oku ->
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde süt sağan kadın üreticilerin daha...
Devamını Oku ->