Fındık bahçelerine ürünün olgunlaşma döneminde bakım yapılmaması sebebiyle rekoltede önemli düşüş yaşanıyor.
Fındık bahçelerine ürünün olgunlaşma döneminde bakım yapılmaması sebebiyle rekoltede önemli düşüş yaşanıyor.
Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, yaptıkları bir araştırma sonucunda fındık üreticilerinin bahçelerine ilgisiz kaldıklarını belirlediklerini söyledi. Bu ilgisizliğin günden güne arttığını ifade eden Cörüt, bunun rekolte ve ürünün kalitesine olumsuz yansıdığını anlattı.
Son yıllarda özellikle fındık fiyatlarındaki istikrarsızlıktan dolayı üreticinin bahçesine sahip çıkmadığını belirten Cörüt, bunun sonucunda hem rekoltenin düştüğünü hem de fındık kalitesinin istenilen seviyede olmadığını söyledi.
Fındık üreticilerinin bahçe bakımı yapmamasının nedenleri arasında, alan bazlı destek ödemelerinin de yer aldığını anlatan Cörüt, "Üretici zaten 'oradan paramı alıyorum' düşüncesinde. 15-20 dönüm bahçesi olan bir üretici ciddi miktarlarda destek ödemesi alıyor. Ortaya çıkan bu tabloda biraz da bunun etkisi var" şeklinde konuştu.
Yozgat İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün yürüttüğü Kırsalda Bereket,...
Devamını Oku ->
Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi iş...
Devamını Oku ->
Ordu’da hayata geçirilen ve arılarını verimini artırmayı...
Devamını Oku ->
Samsun'un Alaçam ilçesinin yüksek kesimlerinde kar etkili oldu....
Devamını Oku ->
Kışlık sebze üretiminde Türkiye’nin en önemli üretim...
Devamını Oku ->
Karabük'te gençlerin ve kadınların istihdamını hedefleyen...
Devamını Oku ->
Karabük'ün Eflani ile Kocaeli'nin Kandıra ilçelerinde, köy...
Devamını Oku ->
Muş'ta "Altın Kanatlara Yeni Kovan Projesi" kapsamında 100...
Devamını Oku ->