Karadeniz İhracatçı Birlikleri, Artvin'den İstanbul'a kadar tüm üretim bölgelerinde fındığın kalitesini artıracak eğitim programı hazırlıyor.
Karadeniz İhracatçı Birlikleri (KİB), Artvin'den İstanbul'a kadar tüm üretim bölgelerinde fındığın kalitesini artıracak eğitim programı hazırlıyor.
Fındık Tanıtım Grubu'nun da destekleyeceği programla, özellikle patozlama, kurutma ve depolama gibi aşamalarda ürünün hem tadını hem de tane iriliğini bozarak kalitesini düşüren unsurların ortadan kaldırılması hedefleniyor.
KİB Koordinatör Başkanı Dursun Oğuz Gürsoy, ihraç edilen ürünlerle ilgili bazı sorunlarla karşılaştıklarını belirterek, bu sorunları aşmak için yeni projeler ürettiklerini söyledi.
İlk etapta fındık üreticilerine eğitim verilmesi planlanıyor. Fındığın kurutulması ve depolanması sırasında yapılan hatalar olduğunu belirten Gürsoy "Fındık satın alan bazı ülkeler, ithal ettikleri fındığımızın tat ve iriliğindeki sorunlar nedeniyle bize dönüş yapmakta. Hal böyle olunca ihracatımız da zaman zaman olumsuz yönde etkilenmekte" dedi.
Oğuz Gürsoy, özellikle üreticiden kaynaklanan kalite sorunlarının giderilmesi amacıyla, Fındık Tanıtım Grubu'nun da desteğiyle üreticilerin uzmanlarca eğitileceğini anlattı.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun desteklerinden...
Devamını Oku ->
Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Mersin'in...
Devamını Oku ->
Depremde hayvanları ölen üniversite öğrencisi Leyla Ülgü, devlet...
Devamını Oku ->
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Tarım Sigortaları...
Devamını Oku ->
Sakız cinsi koyunun çoklu doğum yapma özelliği sayesinde Atilla...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen "Tam Buğday Ekmeğini...
Devamını Oku ->
Veteriner hekimler büyükbaş hayvanları aşılamak için sahaya...
Devamını Oku ->
Ordu'da ramazan ayı dolayısıyla gıda üretimi ve satışı yapan...
Devamını Oku ->