Aydın Yenipazar'da üretilen antep fıstığını almak için Gaziantep'ten gelen tüccar sayısı her geçen yıl artıyor.
Hacıköseler Köyleri Tarımsal Kooperatifi Başkanı Alaatin Sarıoğlu, Yenipazar'da üretilen antep fıstığını almak için Gaziantep'ten gelen tüccar sayısının her geçen yıl arttığını bildirdi.
Sarıoğlu, Aydın'da 1956'dan bu yana antep fıstığı üretiminin olduğunu, her yıl binlerce aşılama yapılmasıyla fıstık üretiminin artış gösterdiğini bildirdi.
Antep fıstığının satışı için mahalle sakinlerinin birlikte hareket ettiğini kaydeden Sarıoğlu, "Gaziantep'ten tüccarlar bölgemize gelip toptan alıp gidiyorlar. Şu anda da antep fıstıklarımız hazır, gelecek tüccarları bekliyorlar. Son bir kaç yıldır Gaziantep'ten gelen tüccar sayısında artış var. Kooperatif olarak bir işletme tesisi yapmayı planlıyoruz. O zaman daha çok kazanacağız ve gelir elde edeceğiz. Devlet destekli bir proje hazırlamayı düşünüyoruz. Kendi bölgemizde işlemesini yapabilirsek daha çok kazanacağız" diye konuştu.
Üreticilerden Ünal Sarıoğlu da, il genelinde 50-60 bin antep fıstığı ağacı bulunduğunu, bu yıl 100 bin tona yakın antep fıstığı üretiminin beklendiğini söyledi.
"Minik Çiftçi Akademisi" Ardahan’da hayata geçirilen belki de en...
Devamını Oku ->
Çanakkale’de zeytin üreticilerine, İyi Tarım ve Organik Tarım...
Devamını Oku ->
"Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi"yle sektöre kazandırılan...
Devamını Oku ->
Mikroklima özelliğiyle öne çıkan Erzincan'da, kış aylarında da...
Devamını Oku ->
Tokat'ın Zile ilçesinde emekli olduktan sonra hobi amaçlı çilek...
Devamını Oku ->
Ormanlarla birlikte içindeki canlı türlerini de koruyup...
Devamını Oku ->
Konya’da "Kentsel ve Kırsal Alanlarda İstihdam Yoluyla Uyumun...
Devamını Oku ->
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü “Dünya Balıkçılık Günü”nü...
Devamını Oku ->