''Baklava şehri'' olarak bilinen Gaziantep'teki baklava ustaları, bayram öncesi gelen talepleri karşılayabilmek için gece gündüz çalışıyor
"Baklava şehri" olarak bilinen Gaziantep'teki baklava ustaları, yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla yurt içi ve yurt dışından gelen talebi karşılayabilmek için gece gündüz çalışıyor.
Gaziantep Lokantacılar Kebapçılar Baklavacılar Odası Yönetim Kurulu üyesi Muzaffer Boztoprak, her yıl olduğu gibi bu yıl da yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla taleplerin arttığını belirtti.
Türkiye'nin her yerine Gaziantep'ten baklava gönderildiğini ancak en çok talebin İstanbul, Ankara ve İzmir'den geldiğini aktaran Boztoprak, normal zamanlarda Gaziantep'te günde 2-3 ton baklava üretildiğini, Ramazan Bayramı'na yakın bu üretimin 2-3 katına çıktığını söyledi.
Baklava ustalarının Ramazan ayıyla birlikte fazla mesai yapmaya başladığını ifade eden Boztoprak, işçilerin de çift vardiya yaptıklarını anlattı.
Baklava imalatçısı Bülent Erleblebici de, Gaziantep'te ramazan ayıyla beraber "tatlı bir serüven" başladığını ve bu serüvenin bayrama kadar devam ettiğini dile getirdi.
Baklava ustası Hakan Pekmezci ise, gelen talepleri karşılayabilmek için a gece gündüz çalıştıklarını anlattı.
Gaziantep'te üretimi yapılan baklava ve diğer tatlı çeşitlerinin ortalama satış fiyatları ise şöyle:
Tatlı çeşidi Fiyatı (Kilo)
Normal baklava 36 TL
Özel kare baklava 45 TL
Şöbiyet 42 TL
Havuç dilimi 42 TL
Bülbül yuvası 50 TL
Fıstık ezmesi 50 TL
Dilber dudağı 42 TL
Samsun'un Salıpazarı ilçesinde coğrafi işaret tescilli kestane...
Devamını Oku ->
Çorum'da Tarım ve Orman Bakanlığınca planlı üretim kapsamına...
Devamını Oku ->
Türkiye’nin dört bir yanından gelip Ordu’nun bereketli...
Devamını Oku ->
Adana’da yaz sıcakları 35 dereceyi aştı; insandan hayvana herkes...
Devamını Oku ->
Muğla’nın Fethiye ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel...
Devamını Oku ->
Muş'ta 2026 üretim sezonunun ilk hububat hasadı, İl Tarım ve...
Devamını Oku ->
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde süt sağan kadın üreticilerin daha...
Devamını Oku ->