Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülen proje kapsamında Kilis'teki 18 kadın çiftçiye 40'ar küçükbaş hayvan verildi.
Kilis'te, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülen "Genç Çiftçi Hibe Desteği Projesi" kapsamında, 18 kadın çiftçiye 30 bin lira değerinde 40'ar küçükbaş hayvan verildi.
Kilis Valisi İsmail Çataklı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesindeki törende yaptığı konuşmasında, tarım ve hayvancılığın gelişebilmesi için genç çiftçilerin desteklenmesi gerektiğini belirtti.
Hayvancılığın ülkenin en önemli sektörlerinden birisi olduğunu ifade eden Çataklı, ülkemizin en önemli ve stratejik sektörünün tarım ve hayvancılık olduğunu ifade etti.
2016 yılında 104 projeye destek verildiğini aktaran Çataklı, toplamda 3 milyon 150 bin lira hibe desteği sağlandığını bildirdi.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Songül Kadıoğlu da tarım ve hayvancılığın ülkenin ihmal edilmeyecek kadar önemli bir sektörü olduğunu dile getirdi.
Törendeki konuşmaların ardından 18 kadın çiftçiye 30 bin lira değerindeki 40'ar küçükbaş hayvanları dağıtıldı.
Samsun'un Salıpazarı ilçesinde coğrafi işaret tescilli kestane...
Devamını Oku ->
Çorum'da Tarım ve Orman Bakanlığınca planlı üretim kapsamına...
Devamını Oku ->
Türkiye’nin dört bir yanından gelip Ordu’nun bereketli...
Devamını Oku ->
Adana’da yaz sıcakları 35 dereceyi aştı; insandan hayvana herkes...
Devamını Oku ->
Muğla’nın Fethiye ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel...
Devamını Oku ->
Muş'ta 2026 üretim sezonunun ilk hububat hasadı, İl Tarım ve...
Devamını Oku ->
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde süt sağan kadın üreticilerin daha...
Devamını Oku ->