Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan ''Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi'' programı Giresun'da etkin bir şekilde uygulanıyor.
“Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi ” programı kapsamında Giresun’da üreticilere destek verilmeye devam ediyor.
Projeden yararlanan genç çiftçiler köylerinde yaşamaya devam ederek tarımsal üretime ve ülke ekonomisine katkıda bulunuyorlar.
Proje kapsamında hayvansal ve bitkisel üretim ile yöresel tarımsal ürünlerinin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projeler Bakanlıkça destekleniyor. 18-40 yaş arasındaki genç çiftçilerin projelerine 30 bin lira hibe veriliyor.
Giresun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Muhammet Angın yaptığı açıklamada destek başvurularıyla ilgili bilgiler verdi.
Bu yıl Giresun’da Genç Çiftçi Projesi’nden yararlanmak üzere 4 bin 34 başvuru yapıldığını aktaran Angın, Bakanlığın sağladığı bütçe doğrultusunda 128 büyükbaş, 34 küçükbaş, 50 arıcılık, 10 kanatlı, 4 kapama meyve bahçe tesisi, 2 mantarcılık ve 3 örtü altı tesisi olmak üzere 231 projenin onaylandığını kaydetti. Angın, genç çiftçilere ödenecek toplam hibe tutarının ise 6 milyon 930 bin lira olduğunu belirtti.
Ekim ayı itibariyle 27 arıcılık, 1 koyunculuk ve 3 kapama meyve bahçe tesisi olmak üzere 31 proje tamamlanarak 930 bin lira hibe ödemesi yapıldı.
Giresun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Muhammet Angın yaptığı açıklamada genç çiftçilerin projeye olan ilgilerinin tarımsal üretim adına memnuniyet verici olduğunu söyledi. Angın, il ve ilçe Tarım Müdürlüklerince görevlendirilen tarımsal işletme danışmanlarının çiftçilere her an teknik destek sunduklarını da sözlerine ekledi.
Karadeniz'in tarımsal üretimini tehdit eden kahverengi kokarcaya...
Devamını Oku ->
Antalya'nın Kumluca ilçesinde sezonun ilk zeytinleri toplanıyor.
Devamını Oku ->
Tekirdağ'ın Saray ilçesinde süt üretimi yapan Sevcan Bayraktar,...
Devamını Oku ->
Çorum’da tarımsal üretimin geliştirilmesi, ürün çeşitliliğinin...
Devamını Oku ->
Batman'ın Sason ilçesinde doğa yürüyüşünde keşfedilen ters lale...
Devamını Oku ->
Kırıkkale'de üreticilere 37,5 milyon lira değerinde ekipman ve...
Devamını Oku ->
Fındık hasadında kullanılan file sistemi, işçilik maliyetlerini...
Devamını Oku ->
Şırnaklı bal üreticisi Enver Külter, "Şırnak Yayla Balı"...
Devamını Oku ->