Genç ziraatçılar kariyer peşinde

05 April Friday, 2019
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ nde düzenlenen kariyer günü etkinliğinde öğrencilerle sektör temsilcileri bir araya geldi. Tarım sektöründeki kariyer fırsatlarını tanıyan öğrenciler, firmalarda staj yapmak için de başvurular yaptı.
Genç ziraatçılar kariyer peşinde Haber: Neslihan AKTAŞ
Kamera: Tuncay GÜNEŞ
Fotoğraf: İbrahim BAĞCI

Bahçe bitkileri, peyzaj mimarlığı, su ürünleri mühendisliği, tarım ekonomisi, tarla bitkileri… Tarım sektörünün her alanında çalışacak ziraat mühendisleri bugün kariyerlerinin peşinde.

Türkiye’nin en köklü ziraat fakültesi olan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencilerin iş hayatlarına da ışık tutuyor.

Bu yıl 15’incisi düzenlenen Sektörle Buluşma ve Kariyer Günü etkinliği Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı’nda yapıldı.

Kariyer Günü öğrenciler için büyük bir fırsat

Her bölümden ziraat fakültesi öğrencisini sektör paydaşlarıyla bir araya getiren etkinliğe ilgi yoğundu.

Çok sayıda firmanın sponsor olarak da desteklediği Kariyer Günü etkinliğinde öğrenciler, firma temsilcilerinin ve firmaların insan kaynakları uzmanlarının yaptığı sunumları ilgiyle dinledi.

İyi bir gelecek için iyi bir kariyer planlaması

Etkinliğin amacına ulaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergin Dursun, öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Prof. Dr. Dursun, “iyi bir gelecek için iyi bir kariyer planlaması gerekiyor. Etkinliğimizin amacı öğrencilerimizi kamu ve özel sektörün temsilcileriyle bir araya getirmek, onların deneyimlerinden yararlanmalarını sağlamak. Ana sponsorumuz var, onun altında yan sponsorlarımız var. Sponsorlarımızı genellikle sektörün içinden seçiyoruz.” dedi.

Fakülte bahçesinde firmaların açtığı stantlarda da firma temsilcileriyle görüşen öğrenciler kariyer planlamaları için önemli bir adım attı.

Kariyer gününün ana sponsoru Hektaş’ın İnsan Kaynakları Müdürü Çiğdem Karakuş, öğrencilerin kariyer planlamasında böyle etkinliklerin önemli olduğuna vurgu yaptı.

Ankara Üniversitesiyle birlikte yürüttükleri çalışmalar olduğunu da dile getiren Karakuş, “Kariyer günü çok önem verdiğimiz bir durum, öğrencilerle buluşmak, çalışanlarımızın istihdamı açısından. Ana sponsor olmaktan çok mutluyuz.” ifadelerini kullandı.

“Okulla piyasa arasında çok fark var”

Karakuş genç ziraat mühendislerini istihdam etmek için yürüttükleri projeyi de anlatan Karakuş, gençlere iş hayatına atılmadan önce kendilerini geliştirmeleri için şu tavsiyelerde bulundu: “Okulda öğrendiklerinizi teknolojiyle birleştirmeniz gerek. Bilişim konusundaki gelişmeleri takip etmelisiniz. Tarım alanında dünyada yapılan çalışmaları takip etmelisiniz.”
ankara üniversitesi ziraat fakültesi 15. Sektörle buluşma ve kariyer günü