Gençlik hayalini destekle gerçekleştirdi

13 September Monday, 2021
İzmir'de yaşayan 49 yaşındaki Yıldız Topçu, gençlik hayali olan üretime katılma aşkını aldığı devlet desteğiyle gerçekleştirdi. Soğuk sıkım yöntemiyle ürettiği çitlembik yağını Türkiye'nin her bölgesine gönderen Topçu gençken gerçekleştiremediği üretimi bugün devlet desteği ile yapmanın haklı gururunu yaşıyor.
Gençlik hayalini destekle gerçekleştirdi İzmir'in Aliağa ilçesinde, ata mesleği çitlembik yağı üretimi yapan 49 yaşındaki Yıldız Topçu yıllar öncesinde girişimci olmak, üretime katılmak istedi. Ancak hayalini gerçekleştirmesi mümkün olmadı. Ta ki 2014 yılında devletten destek alana dek.

Ümitlerini yitirmeyen Topçu, Geçmişten Günümüze Çitlembiği Yaşatmak projesiyle 133 kadın girişimci arasında birinci oldu. 2014 yılında 20 bin liralık hibe almaya da hak kazandı. Aldığı destekle artık Türkiye’nin dört bir yanına ürünlerini gönderiyor.

Ev hanımlarına da tavsiyelerde bulunan Topçu, şunları kaydetti: "Gençken çok şeyler yapmak istedim ama imkanlar müsaade etmedi. Sonrasında karşıma böyle bir fırsat çıktı. Çevre köydeki kadınlar ve öğrencilerin hayatına dokunmaktı hedefim. Kadınlara gerçekten dokundum. Onlar topluyor, kurutuyor ve sonra bana satıp kazanç sağlıyor. Ben başardım, hiç ümidim yokken bu yola çıktım. Kadınlara tavsiyem evde durmasınlar devletimizin de bu anlamda çok destekleri var. KOSGEB'in destekleri oluyor, İŞKUR'un eğitimleri oluyor. Bunları takip etsinler. "
çitlembik yağ izmir girişimci kadın