Gümüşhanenin Köse ilçesine bağlı Subaşı köyünde, Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında üreticilere 3 bin kilogram ilaçsız korunga tohumu dağıtıldı.
HABER -Mustafa MERAL
Gümüşhane'nin Köse ilçesine bağlı Subaşı köyünde, Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında üreticilere 3 bin kilogram ilaçsız korunga tohumu dağıtıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Irkın tohum dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, proje amacının önemli su kaynaklarından olan baraj havzalarının kimyasal girdiler yönünden korunarak, su kirliliğinin önlenmesi ve sürdürülebilir organik tarım faaliyetlerinin geliştirilmesi olduğunu söyledi.
Hasan Irkın, organik tarım başta olmak üzere diğer tarımsal faaliyetlere destek vermeyi sürdüreceklerini anlattı.
Proje ile, çiftçi başına 150 kilogram ilaçsız korunga tohumu verilerek bir çiftçinin en az on dekar yem bitkisi ekmesi sağlanacak.
Samsun'un Salıpazarı ilçesinde coğrafi işaret tescilli kestane...
Devamını Oku ->
Çorum'da Tarım ve Orman Bakanlığınca planlı üretim kapsamına...
Devamını Oku ->
Türkiye’nin dört bir yanından gelip Ordu’nun bereketli...
Devamını Oku ->
Adana’da yaz sıcakları 35 dereceyi aştı; insandan hayvana herkes...
Devamını Oku ->
Muğla’nın Fethiye ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel...
Devamını Oku ->
Muş'ta 2026 üretim sezonunun ilk hububat hasadı, İl Tarım ve...
Devamını Oku ->
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde süt sağan kadın üreticilerin daha...
Devamını Oku ->